Juventus – Fiorentina, 20.09.2017 kl. 20:45


Skrevet av Håkon Larsen
Onsdag 20. september 2017 kl. 13:18

Klart for en tøff midtukekamp for Juventus.

Med et svært tett kampprogram før landslagspausen i oktober, er det allerede klart for et nytt Serie A oppgjør i kveld. Juventus møter Fiorentina hjemme på Allianz Stadium, noe som kan sies å være Juventus’ sterkeste motstander så langt i årets Serie A sesong.

Juventus går inn til denne kampen etter å ha slått Sassuolo borte 1-3, etter tre fantastiske mål fra Paulo Dybala. Juventus har virkelig vært i form i Serie A så langt, særlig offensivt med Dybala i rampelyset. Men med det tette kampprogrammet man har foran seg, vil man se et Juventus som kommer til å rullere mer på laguttaket. Allegri fortalte pressen i går at Buffon kommer til å hvile, og Szczesny vil dermed få sin andre Serie A start for Juventus. Höwedes er tilgjengelig for Allegri men bekreftet at han ikke komme til å spille fra start, noe som betyr at det er enten Lichtsteiner eller Sturaro som vil bekle høyrebacken fra start etter at det ble klart at De Sciglio er ute i ca. en måned etter skaden han pådro seg mot Barcelona. Med Marchisio, Khedira og Pjaca fremdeles på skadelisten, samtidig som man forventer noen flere rulleringer, kan vi forvente oss noe lignende startoppstilling som dette:

Juventus 4-2-3-1: Szczesny; Lichtsteiner, Barzagli, Benatia, Asamoah; Pjanic, Matuidi; Costa, Dybala, Mandzukic; Higuain

Fiorentina sin start på årets Serie A sesong har vært noe ujevn etter å ha mistet sentrale spillere som Federico Bernardeschi, Borja Valero og Nikola Kalinic i sommerens overgangsvindu. Med tap i de to første kampene mot Inter og Sampdoria etterfulgt av to seiere mot Hellas Verona og Bologna, så er det vanskelig å gjøre seg kloke på hva man kan forvente av laget fra Firenze. Inn har det kommet nye unge spillere som Marco Benassi fra Torino og Giovanni Simeone fra Genoa, samtidig som Fiorentina har klart å holde på stortalentet Federico Chiesa. Det er uten tvil et spennende mannskap Stefano Pioli har foran seg, så spørs det å se om han klarer å få laget til å prestere stabilt over tid. Mot Juventus har Pioli nesten alle sine spillere tilgjengelig til kveldens kamp (kun Saponara er skadet), og uten cupspill i Europa kommer de til å gjøre alt for å gi Juventus sitt første poengtap i årets Serie A sesong. Fiorentina vil nok fortsette i sin 4-2-3-1 formasjon, og følgende 11 er ryktet til å starte kveldens oppgjør:

Fiorentina 4-2-3-1: Sportiello; Gaspar, Pezzella, Astori, Biraghi; Badelj, Veretout; Chiesa, Benassi, Thereau; Simeone

Det er liten tvil om at Juventus er favoritter i dette oppgjøret, særlig etter formen Dybala har vist i sesongåpningen med en svimlende høy scoringsrate. Likevel er det slik at man er i midten av et svært tett kampprogram, hvor man blir nødt til å hvile spillere i løpet av kampen. Samtidig har ikke den defensive strukturen som har vært kjennetegnet til Juventus de siste sesongene, vært helt på plass enda i kampene vi har sett. En slik defensiv struktur tar såklart tid å kjøre inn i systemet, særlig når man har mange nye spillere i troppen, men når man begynner å møte lag i Serie A på nivået til Fiorentina er det helt nødvendig at ting begynner å sitte bedre defensivt. Vi husker alle hvordan Simeone (da i Genoa) straffet et svakt defensivt Juventus med to scoringer. La oss håpe dette ikke blir noen reprise av det, og at Dybala fortsetter scoringsformen sin og at Higuain finner seg mer til rette igjen.

Inter avga forresten poeng borte mot Bologna i går, noe som betyr at både Napoli og Juventus har muligheten til å rykke fra Milano-laget. Blir det tre nye poeng for Juventus og luke ned til Inter? Vil Dybala sin enorme Serie A-form fortsette i midtuken? Hvordan ønsker du at vi skal stille til dagens kamp? Ta del i diskusjonen på forumet!

 

Kampen blir i kveld vist på Viasport 2 og Viaplay. Kampstart er 20:45 på Allianz Stadium og kveldens dommer er Daniele Doveri.