Barcelona - Juventus, 12.09.17 kl. 20.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Tirsdag 12. september 2017 kl. 16:15

Endelig er det duket for Champions League-fotball igjen, med en kamp verdig en finale!

Sjeldent starter Champions League-høsten så forrykende som den gjør når Juventus gjester Camp Nou i kveld. Reprise av kvartfinalen fra i fjor og finalen fra 2015 - mellom to av årets største utfordrere til Real Madrids dominans. For Juventus markerer dette starten på et nytt forsøk på pokalen med de store ørene, en pokal som nærmest er blitt et mareritt for Buffon og co. Forventningene var skyhøye i Cardiff, sesongen hadde hittil gått som en drøm. Porto, Barcelona og Monaco var alle avfeid, og dét med kun et baklengsmål på seks kamper. Det så også veldig bra ut i finalen, spesielt når Mandzukic viste frem en akrobatikk han nok selv ikke kjente til at han hadde. Så kollapsen alt i løpet av 45 smertefulle minutter. Hvor lenge må vi vente på neste sjanse?

I kveld er det vanskelig å si hvilken utgave av Juventus som stiller opp. Er det et sulten og tent lag? Eller et skadeutsatt mannskap som ikke helt henger sammen? Med tunge fravær i Chiellini, Marchisio, Khedira, Mandzukic, Lichtsteiner, Höwedes og Cuadrado har Juventus en betydelig oppgave foran seg, spesielt defensivt. Hvem som utgjør fireren bakerst er fremdeles usikkert, men de siste rapportene tyder på at Rugani blir en av stopperne, så gjenstår det å se om han får med seg Barzagli som makker eller back, som betyr enten Benatia eller De Sciglio sammen med Alex Sandro. På midten hersker usikkerheten rundt hvem av Sturaro og Bentancur(!) som starter, i det som trolig blir en skjev 4-2-3-1 som mer ligner på 4-3-3 i angrep og 4-5-1 i forsvar. Lovordene om unge Bentancur vil nesten ingen ende ta, der lagkamerater og Allegri har skrytt av uruguayaneren ved flere anledninger. Om han får tillit fra start her er det imidlertid ingen tvil om at de også mener alvor, her skal man være voksen for å debutere i Champions League-sammenheng (og fra start). Fremst starter trekløveret Higuain, Dybala og Douglas Costa, som for første gang kan vise hvilket potensial som bor i Juventus' offensive. Det kan bli alldeles strålende, spesielt med en viss juvel i storslag. At Bernardeschi også figurerer i løpet av kampen er ganske sikkert; kanskje får vi se alle fire i aksjon sammen om Juventus jakter et resultat? Ønsket startoppstilling (i noe tilfeldig formasjon):

Buffon; Barzagli, Benatia, Rugani, Alex Sandro; Matuidi, Pjanic; Douglas Costa, Dybala, Bentancur; Higuain

Hos Barcelona vet man hva som møter, og selv om Neymar er byttet med Dembele (som på kort sikt er en klar fordel for Juventus her) møter man verdens beste fotballspiller. På en god dag er Messi ustoppelig, og vil utgjøre en vanskelig oppgave i trespann med Suarez og nysignerte Dembele. Det finnes dog svakheter bakover i banen i dette Barcelona-laget, selv om de er svært sterke hjemme. Ny trener og en turbulent sommer gjør imidlertid at laget, til tross for en klar 5-0-seier i helgen, fremdeles er noe usikkert. Toppnivået er høyt, men mye tyder på at Juventus kan gjøre mål her. For Allegri er nok planen å kapre minst et poeng, men gå for alle tre om man får kampen inn i ønsket spor. Forventet lagoppstilling: 

ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Dembele, Messi, Suarez

Juventus går på Viasat 4, hvor du også kan følge oppbygningen til runden i timen før kampstart. Hvordan tror du det går?