Gruppespillet til årets Champions League er klart


Skrevet av Håkon Larsen
Torsdag 24. august 2017 kl. 18:58

Juventus møter FC Barcelona, Olympiakos og Sporting CP i gruppe D i årets Champions League gruppespill.

Det ble ingen plankekjøring i kveldens trekning for Juventus hvor man må blant annet bryne seg på et revansjelystent Barcelona i gruppespillet. Barcelona tapte sammenlagt 3-0 mot Juventus i kvartfinalen sist Champions League sesong, og denne gangen må de til og med klare seg uten MSN-trioen. Neymar dro tidligere til Paris Saint-Germain, mens Suarez sin skade i sesongstarten skaper usikkerhet hos katalanerne. Likevel er det liten tvil om at Messi og co har lyst på en revansje mot Juventus, og at vi kan vente oss to nervepirrende oppgjør!

Vi får også et gjensyn mot Olympiakos som vi møtte sist høsten 2014 i Champions League. Den gang ga grekerne Juventus stort hodebry etter at de beseiret Juventus i Hellas 1-0, før Juventus måtte slite seg til en 3-2 seier hjemme i Torino. I det siste har grekerne vært noe mer lydløse fra seg, men har vist tidligere at man ikke skal ta for lett på dem.

Siste motstander i årets Champions League gruppespill for Juventus blir portugisiske Sporting CP. Sporting CP har de siste årene kjempet i toppen av portugisisk fotball med Benfica og FC Porto, men har ikke fått stort til når det kommer til Champions League resultater. I fjor møtte de Dortmund og senere Champions League vinner Real Madrid i gruppespillet, og havnet på siste plass. Likevel skal man på ingen måte ta for lett på Sporting CP, ei heller Olympiakos.

Det er rimelig klart at Juventus og Barcelona er favoritter i gruppe D, og det er forventet at begge lag skal gå videre til utslagsrundene – alt annet ville vært en stor skuffelse etter vår siste sesong hvor vi tok oss til Champions League finalen.

 

Slik spilles kampene:

12/09 Barcelona - Juventus (B)
27/09 Juventus - Olympiakos (H)
18/10 Juventus - Sporting CP (H)

31/10 Sporting CP - Juventus (B)
22/11 Juventus - Barcelona (H)
05/12 Olympiakos - Juventus (B)