Juventus - Cagliari, 19.08.17, kl. 18.00


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 19. august 2017 kl. 13:14

Endelig starter Serie A igjen! 

I dag ruller calcio igjen i støvellandet. Juventus åpner det hele hjemme mot Cagliari i kveld. For Allegri og co har det i sommer handlet om å forbedre noe som var nesten perfekt. Et fantastisk 2016/17 var 45 håpløse minutter i Cardiff unna å ende opp som tidenes Juventus-sesong. Nå handler det først og fremst om å gjenskape suksessformelen, og få en god start på 2017/18. På veien mot en syvende strake Serie A-tittel. 

Pre-season åpnet relativt sent for Juves del i år, og man spilte ikke sin første kamp før USA-turneen sent i juli. Kampene man har spilt har gitt mildt sagt blandede resultater, uten at man skal legge for mye i resultater fra treningskamper. Det ble uansett et meget skuffende tap mot Lazio i SuperCoppa-finalen sist helg, som man bør være svært lystne på å revansjere. Det har man en perfekt anledning til å gjøre mot Cagliari i kveld. Siden 2010 har Juventus 10-3-0 mot øyboerne, men alle poengene Rossoblu har tatt har faktisk kommet på det som nå heter Allianz Stadium.

Spesielt framover i banen er det noen nye fjes som nå har fått litt tid til å spille seg varme, mens man som kjent signerte Blaise Matuidi så sent som i går, i et lag som ser stadig mer komplett ut. Franskmannen er med i kamptroppen, som du kan lese i sin helhet her. Kun langtidsskadde Pjaca er utilgjengelig for Juventus, hvilket betyr at Allegri har haugevis av valgmuligheter når han skal plukke ut en ellever. Det blir spennende å se om Lazio-tapet får konsekvenser for lagoppstillingen, og om noen av nyervervelsene får prøve seg fra start. Her er en mulig oppstilling for hjemmelaget:

(4-2-3-1): Buffon; De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Alex Sandro; Marchisio, Pjanic; Costa, Dybala, Mandzukic; Higuain. 

Personlig håper jeg Marchisio, som kanskje har vært vår beste i sesongoppkjøringen, får starte på midtbanen. Il Principino har brukt tid på å komme seg etter skaden, men ser endelig 100% fit ut. Da er han en starter. Ellers viste Douglas Costa lovende takter i innhoppet sist, og bør få sjansen framfor en Cuadrado som ikke ser ut til å ha funnet formen ennå. Det blir dessuten spennende å se om Rugani får flere muligheter. Det bør han, da det trengs for utviklingen hans, og da vi 'kun' har fire midtstoppere nå. Det spørs dog om ikke gamlefar Barzagli fortsatt er foran ham i køen.

Cagliari har på sin side hatt en svak sesongoppkjøring. Rastellis menn har på fem kamper kun vunnet en (mot sitt eget ungdomslag), og gikk videre i Coppa Italia på straffespark mot Palermo for en uke siden. Melchiorri og Rafael er de eneste som mangler for laget som cruiset inn til en midt på tabellen-plassering som nyopprykkede i fjor. Det har vært få endringer i laget fra Sardinia, som håper på å bedre borteformen fra i fjor. De plukket mesteparten av poengene sine hjemme, og får en formidabel oppgave i fanget fra start her. Mulig oppstilling for dagens bortelag: 

(4-3-1-2): Cragno; Padoin, Andreolli, Pisacane, Capuano; Cigarini, Farago, Barella; Pedro; Sau, Cop.

Kampen vises på Viasat Fotball og Viaplay, og dagens dommer er Fabio Maresca. Tilsvarende oppgjør endte med en knusende overlegen 4-0-seier til Juventus i fjor. La oss håpe på noe av det samme her. Serie A er tilbake! Nyt en ny sesongstart, Juventini. 

Forza Juve!