Sesongens første trofé sikret!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Torsdag 18. mai 2017 kl. 19:37

Juventus slo Lazio 2-0 i Coppa Italia-finalen. 

Juventus (3-4-2-1): Neto; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Dani Alves, Marchisio, Rincon, Alex Sandro; Dybala (Lemina 78), Mandzukic; Higuain. 

Lazio (3-5-2): Strakosha; Bastos (Felipe Anderson 53), De Vrij (Luis Alberto 69), Wallace; Basta, Parolo (Radu 21), Biglia, Milinkovic-Savic, Lulic; Immobile, Keita. 

Etter et skuffende tap mot Roma på søndag ble Juventus igjen i hovedstaden for å spille cupfinale mot Lazio. Det resulterte i en deilig revansje. Scoringer fra Dani Alves og Leonardo Bonucci sikret en solid og fortjent 2-0-seier. 

I en fartsfylt åpning hadde begge lag sjanser til å ta ledelsen. Det var dog formspiller Dani Alves som skulle få hull på byllen. 11 minutter spilt, et glitrende legg på bakre fra Alex Sandro, der landsmannen ventet. På volley styrte han ballen via bakken og i hjørnet. Nydelig scoring, 1-0.

Da Dybala og Higuain hadde brent store sjanser, måtte en midtstopper steppe opp for å øke ledelsen. Et hjørnespark fra Dybala ble stusset videre fra Alex Sandro, og endte opp hos Leonardo Bonucci. Han løp ballen enkelt inn fra kort hold, og feiret på karakteristisk vis. 2-0. 

Heretter tok Juventus kontroll over kampen. Inzaghis menn skapte farligheter i begge omganger, men ble stoppet av en meget god Neto. Hovedstadslaget kunne heller ikke blottlegge seg i frykt for Juve-kontringer. Dermed endte det hele, til tross for at Lazio kastet på sine offensive kort i jakten på redusering, i 2-0. Juventus ble med det historiske med sin tredje strake Coppa Italia-triumf - ingen lag har klart dette før. Allegri har altså fikset seier i cupen i alle sine tre sesonger som Juve-sjef. Herlig måte å avslutte 17.mai på å se Chiellini og co løfte årets første trofé!

Betydningen av et boost fra finalen skal ikke undervurderes. Det har, på tross av den eventyrlige formen i Champions League, lugget litt i ligaen i det siste. Dette har ført til at Roma og Napoli har krøpet nærmere, og man må vinne en av sine to resterende kamper for å være sikre på Scudetto. La oss håpe at man, i tillegg til å ha trent seg på å vinne finaler, tar med seg den gode erfaringen tilbake til Torino i helgen. Da skal Crotone slås, og Serie A-tittelen sikres. Dette er sesongen for å skrive historie!

Spillerbørs:

Neto: 8. Noe av det beste han har gjort i Juve-drakta. Står fram som en leder bakerst, og gjør et par flotte reaksjonsredninger. 

Barzagli: 7. Sitt vanlige solide jeg, og finner stort sett gode måter å nøytralisere farten til Keita på. 

Bonucci: 8. Gås av når Keita er nære i starten, men spiller stort sett plettrfritt ellers. Stepper igjen opp og scorer et viktig mål. 

Chiellini: 7,5. Kveldens kaptein gjør en bunnsolid figur. 

Dani Alves: 8,5 BB. Ny strålende kamp av brassen. Herjer med Lulic kampen gjennom, og scorer et herlig mål. 

Marchisio: 7,5. Ble mer ballfordeler igjen med grovarbeider Rincon ved siden av seg. Det løste han meget bra. Solid grep om midtbanen.

Rincon: 7. Ikke noe mer enn det som forventes av ham - hardt arbeid, innsats og vilje. 

Alex Sandro: 8. To assists, og en ny solid forestilling fra en av våre mest stabile menn denne sesongen. 

Dybala: 7. Er tidvis den kreative gnisten i Juve-angrepet. Har dog litt å gå på når det gjelder sluttprodukt. 

Mandzukic: 7. Nytt solid skift, føler det skrives de samme tingene om kroaten hver gang. Knallsterk i duellspillet, viktig defensivt, og solid som oppspillspunkt. Ikke så mye involvert framover. 

Higuain: 6,5. Gjør godt i å komme til sjanser, og holder godt på ballen. Burde imidlertid notert seg for minst to scoringer. Ineffektiv.

Innbyttere: 

Lemina: IG. Fikk det siste kvarteret. 

Kampfakta:

Juventus – Lazio: 2-0

Skudd: 12-14

Skudd på mål: 8-6

Ballbesittelse: 48-52

Hjørnespark: 3-6

 

Forza Juve!