Juventus - Lazio, 17.05.17 kl 21.00


Skrevet av Kim-André Østbye
Onsdag 17. mai 2017 kl. 17:51

I kveld kjemper Juventus om det første av tre mulige troféer, på selveste 17. mai!

Med fire kamper igjen av sesongen har Juventus fremdeles alt å spille for. I løpet av de neste dagene kan man sikre både serie- og cupgull, en dobbel man har klart begge de foregående sesongene. Det er selvsagt fremdeles langt dit, men med Lazio og Crotone som hindringer er det lov å håpe!

Juventus stilte et sterkt redusert lag i hovedstaden søndag kveld, i en kamp hvor Roma fortjent stakk av med seieren. Det betyr at seriegullet fremdeles er alt annet enn avgjort, hvor Juventus må vinne mot enten Crotone eller Bologna dersom Roma vinner sine kamper. Tapet mot rivalen vil imidlertid glemmes fort om cup og serie sikres denne uken.

Mot Lazio er det ventet at Allegri igjen kan velge blant sine fremste menn, med unntak av Pjaca (kne), Khedira (hamstring) og Pjanic (suspendert). Mandzukic fikk en smell i ryggen mot Roma, men skal være spilleklar. På midtbanen er det ventet at Rincon danner duo med Marchisio, mens laget forøvrig blir seende ut som mot Monaco. Det betyr at Dani Alves igjen vil forsøke å utgjøre en forskjell fra høyre kant, i en offensiv firer som trolig finpusses inn mot Champions League-finalen. Juventus' offensive nøkkelspillere blir avgjørende for utfallet av denne kampen, der en uthvilt Dybala forventes å levere en betydelig bedre forestilling enn han gjorde fra benken sist. Forventet lagoppstilling:

Neto; Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Rincon, Marchisio; Dani Alves, Dybala, Mandzukic; Higuain

Lazio møter til cupfinalen i meget god form, der de har levert flere sterke prestasjoner de siste ukene, blant annet seieren i hovedstadsderbyet. Roma var også laget de slo i semifinalen for å nå finalen. Tradisjonelt sett har Juventus et godt tak på Lazio, også i Roma, men denne utgaven fremstår både fysisk sterk, godt organisert og offensivt svært kapabel. Keita er i storform (og også et overgangsmål for Juventus!) på topp sammen med Immobile, mens de Vrij kontrollerer forsvaret med bravur. På midten danner Parolo, Biglia og Milinkovic-Savic en meget sterk trio, der sistnevnte har hatt en svært god sesong. Det er ingen tilfeldighet at Lazio er i denne finalen, og vil garantert være ute etter å hevne tidligere finaletap mot Juventus. Forventet lag:

Strokosha; Bastos, De Vrij, Wallace; Basta, Parolo, Biglia, Milinkovic-Savic, Lulic; Immobile, Keita

Kampstart er 21.00 på Stadio Olimpico. Som "vanlig" vises ikke Coppa Italia på norske kanaler, men kampen vises på flere alternative fora. Sjekk forumet rundt kampstart om du trenger hjelp.

God kamp, og gratulerer så mye med dagen!