En skuffende forestilling i Roma.


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 14. mai 2017 kl. 23:17

Juventus trengte bare uavgjort for å sikre scudettoen borte mot Roma. Men til tross for at man tok ledelsen, må champagnen holdes på is en liten stund til.

Roma (4-2-3-1): Szczesny; Rüdiger, Manolas, Fazio, Emerson; De Rossi, Paredes; Salah (Totti 93), Nainggolan (Jesus 78), El Shaarawy; Perotti (Grenier 70).

Juventus (4-3-3): Buffon; Lichtsteiner (Alves 64), Bonucci, Benatia, Asamoah; Lemina, Pjanic, Sturaro (Dybala 69); Cuadrado (Marchisio 77), Higuain, Mandzukic.

 

Juventus tar en langhelg i hovedstaden med ligakamp mot tabelltoer Roma på søndag, og cupfinale mot Lazio på onsdag 17 mai. Med full klaff disse kampene kunne Juve sikret både ligatittelen og cupen, men med kveldens tap må scudettoen sikres med en god prestasjon mot nedrykkstruede Crotone om en uke.

Det var imidlertid Juve som kom best i gang, og som tok ledelsen midtveis i første omgang. Midtbanekrigeren Stefano Sturaro dro frem sin beste Pirlo-imitasjon, og serverte en fantastisk kule i retning Higuain. Toppscoreren hadde imidlertid et uselvisk øyeblikk, og la kula på tvers til Mario Lemina som enkelt satte inn sin første for sesongen! Ting så bra ut. Og kanskje begynte Juvespillerne å tenke på hvordan scudettoen skulle feires, for bare fire minutter senere smalt det motsatt vei. Roma svinger inn en corner, og Manolas stanger mot mål. Buffon redder headingen, men får ikke ballen lenger unna enn til Daniele De Rossi. Romas kaptein sender det første forsøket rett på Buffon, men returen settes i mål. Lagene gikk dermed til pause på 1-1.

Man skulle kanskje tro at etter en kort pause ville et motivert og bestemt Juve komme på banen igjen for å vinne dette, men den gang ei. Etter en snau time sender El Shaarawy Roma i ledelsen. Fra kanten av feltet sender vingen i vei i kule, som så vidt toucher Bonucci på vei mot mål. Dette gjør at ballen får en spesiell skru, som utmanøvrerer Buffon og seiler inn helt nede ved lengste stolperot. Dette skulle heller ikke tenne Juve tilstrekkelig, og i stedet fikk hjemmelaget blod på tann. Bare ti minutter senere er Radja Nainggolan påskrudd, og etter en vegg med Salah hamrer han kula i mål bak en for kvelden skuffende Buffon. Allegri som hvilte flere stjerner fra start kastet etter hvert inn Dani Alves, Dybala og Marchisio i et håp om å finne en utlikning, men til tross for flere  nestenmuligheter, og at Dybala ikke får en straffe han skulle hatt ble det for tamt fra Juve ikveld.

Roma vinner dermed 3-1, svarer på Napolis maktdemonstrasjon mot Torino tidligere i dag, fester et lite grep om andreplassen, og tenner et lite håp om ligagull. Juve trenger imidlertid bare en seier på de to siste, og med Crotone hjemme og Bologna borte i de resterende kampene skal mye gå galt for at Juve ikke skal ta sin sjette strake scudetto. Neste kamp for Juventus er som nevnt mot Lazio i Cupen onsdag kveld, og blir forhåpentligvis en perfekt avslutning på en bra 17 mai feiring. Drømmen om «The Treble» lever ennå!

 

Spillerbørs:

Buffon: 5. Gjør to bra redninger på 1-1, men bør ta nummer to, og kanskje også nummer tre.

Lichtsteiner: 4,5. Sliter med El Shaarawy, og klarer heller ikke bidra fremover.

Bonucci: 6,5. Best i forsvaret.

Benatia: 5,5. Roter litt for mye.

Asamoah: 6. Har stort sett kontroll på Salah, men blir for lite og for upresist fremover.

Lemina: 6,5. Fint mål, og prøver fremover. Blir litt usynlig.

Pjanic: 6,5. Gjør mye bra på midten, men blir for lite ut av det.

Sturaro: 6,5 BB. Strøken kule på 1-0, kriger bra, og vinner flere frispark.

Cuadrado: 5. Svak ikveld.

Higauin: 6. Får lite å jobbe med, men er skummel de gangene han har ball ved boks. Serverer Lemina på 1-1, og stoppes av Szczesny sent.

Mandzukic: 6. Jobber bra, men blir for lite ut av det.

 

Dani Alves: 6,5. Kommer inn, og setter litt fart på Juve.

Dybala: 6,5. Skaper mye etter han kommer inn, men blir bare nesten.

Marchisio: 6. Bidrar med ro på midten.

 

Kampfakta:

Roma – Juventus: 3-1

Skudd: 14-15

Skudd på mål: 7-4

Ballbesittelse: 45-55