Roma - Juventus 14.05.17, kl. 20.45


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 13. mai 2017 kl. 18:26

Juventus kan sikre seriegullet i hovedstaden. 

Nr. 2 møter nr. 1 på Stadio Olimpico søndag kveld. Det lukter prestisje lang vei. Italias to beste lag de siste sesongene skal gjøre opp på tampen av sesongen. Legges det til at Juventus sikrer sin sjette strake Scudetto med poeng, og at Roma må vinne for å holde Napoli bak seg, har vi et storoppgjør med stor S. Det er dog faktisk mulig at Juventus har tankene andre steder. 

For bortelaget kommer fra en ekstatisk uke, der man sikret CL-finale på tirsdag. Som følge av dette ble Coppa Italia-finalen flyttet fram til 17.mai. Man møter altså Lazio allerede på Norges nasjonaldag, på onsdag. Det blir derfor spennende å se hvordan Allegri og co velger å angripe denne kampen. Seriegullet har man i lomma uansett, og det er derfor mulighet for å hvile mange før cupfinalen. Det er imidlertid ikke til å legge skjul på at det hadde vært litt ekstra deilig å sikre gullet foran Roma-fansen. 

Juventus har vunnet syv av de siste 10 Serie A-oppgjørene mot Roma, men i hovedstaden står det 2-2-2 på de seks siste oppgjørene. Det er altså annerledes i Roma enn når lagene møtes i Torino, der Juve har stålkontroll. De fleste husker nok Osvaldos matchvinner-scoring like før slutt i 2014, som sikret poengrekorden i Serie A. La oss håpe at vi får se lignende jubelscener søndag kveld. 

For Spalletti og co handler det om to ting: å hindre at Juventus får feire på Olimpico, og å holde Napoli bak seg. Det blir en tøff oppgave, spesielt uten Serie As toppscorer Dzeko, som mister morgendagens oppgjør grunnet skade. Langtidsskadde Florenzi og suspenderte Strootman mister definitivt oppgjøret, mens både Nainggolan og Perotti er tvilsomme. Det kan altså potensielt være et svært svekket Roma-lag vi får se. De kommer dog til å ha nok av selvtillit etter å ha banket Milan 4-1 på San Siro sist søndag. Dette er en potensiell oppstilling for hjemmelaget, forutsatt at de tvilsomme blir klare: 

(4-3-3): Szczesny; Palmieri, Manolas, Fazio, Juan Jesus; Paredes, De Rossi, Nainggolan; El Shaarawy, Perotti, Salah.

For Juventus' del er Rugani og Khedira (samt langtidsskadde Pjaca) ute med småskader. I går kom meldingen om at også Marchisio er småskadd. Etter svært positive opplevelser de siste månedene, ligger man perfekt an til å ta med seg en legendarisk trippeltriumf. Det er knyttet usikkerhet til hvor mye Allegri ønsker å rotere inn mot kampen. Sjefen har i alle fall uttalt at ut mai skal alt fokus være rettet mot det som skjer i Italia. I serien har man ikke tapt siden i Firenze i januar. Uansett hvem som velges fra start, vil de nok være sultne på å snyte Giallorossi for direkte kvalik til CL neste år foran deres egne. Mulig oppstilling for Juventus: 

(4-2-3-1): Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Benatia, Alex Sandro; Rincon, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain.

Dette blir en godbit du neppe har lyst til å gå glipp av. Sitt derfor klar med Viaplay kvart på ni. Da blåser Luca Banti i gang storoppgjøret. La oss skrive historie allerede i morgen, og gjøre noe ingen har gjort før - nemlig å vinne seks ligatitler på rad. La oss fikse det allerede i morgen, og få et boost inn mot cupfinalen. I fiendens hule. 

Forza Juve!