Andiamo a Cardiff!


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Onsdag 10. mai 2017 kl. 18:20

Juventus sikret tirsdag kveld sin andre CL-finale på tre sesonger. 

Juventus (3-4-2-1): Buffon; Barzagli (Benatia 85), Bonucci, Chiellini; Dani Alves, Pjanic, Khedira (Marchisio 10), Alex Sandro; Dybala (Cuadrado 54), Mandzukic; Higuaín

Monaco (3-4-1-2): Subasic; Raggi, Gilk, Jemerson; Sidibé, Bakayoko (Germain 78), Moutinho, Mendy (Fabinho 54); Bernardo Silva (Lemar 69); Falcao, Mpabbé

Det som i september var en fjern drøm, er nå en realitet. Vi skal til Cardiff! Juventus har en gang for alle bevist at man er å regne med i Europas ypperste elite. 

Som i 2014/15 endte Monacos Champions League-eventyr mot Juventus. Med 2-0 å gå på fra borteoppgjøret, hadde Juventus få problemer med å avansere, og man tok like gjerne med seg en ny seier. Mario Mandzukic og Dani Alves sikret en svært komfortabel ledelse til pause, før Mbappe reduserte med et trøstemål drøyt halvveis i andre omgang. Det ble en magisk kveld på Juventus Stadium, der Bianconeri-fansen gav sin fulle hyllest til det fantastiske laget de støtter. 

For selv om fryktløse Monaco åpnet friskt, og kom ganske nære ved et par anledninger, satt man med følelsen av at det kun var snakk om tid før hjemmelaget hogg til. Franskmennenes tidvis rufsete opptreden defensivt sørget for at Mandzukic og co etter hvert fikk store rom å boltre seg i. Kroaten trengte tre store sjanser før han banket inn returen fra egen heading etter drøye halvtimen. Løpet var perfekt, pasningen fra Dani Alves enda bedre. Om det var startnerver i Juve var de nå blitt roet. 1-0.

I løpet av de neste 10 minuttene burde lagene ha produsert minst ett mål til hver, men det måtte noe ekstraordinært til. Et hjørnespark fra Pjanic ble bokset ut av Subasic, og ballen landet hos Alves på 20 meter. Brassen banket til på volley, og ballen føk inn på vidunderlig vis bak Monacos sisteskanse. 2-0, ekstase på Juventus Stadium, og finalebilletten var i praksis sikret.

Et feststemt stadion brukte transportetappen av en andreomgang til å opprettholde den vidunderlige rammen rundt kampen. Allegri plukket tidlig av Dybala, og Juventus giret betraktelig ned. Det gjorde at Monaco fikk sin scoring, selvsagt ved vidunderbarnet Mbappe. Juve sov på en kort corner, Moutinho tok med seg ballen inn i sekstenmeteren, og banket den inn foran. Der dukket 18-åringen opp og sørget for det første innslupne målet for Juventus i CL-sluttspillet (det tredje i CL totalt). 2-1. 

Det var imidlertid aldri tvil om hvem som skulle til Cardiff 3.juni. Det eneste Glik og co fikk utrettet de siste 20 minuttene var å hisse på seg et helt stadion ved en grisete stempling av Higuain og litt overtenning. Heldigvis holdt våre gutter hodet kaldt og unngikk røde kort - det betyr null suspensjoner til finalen. Khedira gikk av med en kjenning i hamstringen etter kun 10 minutter. Det virker dog å være berettiget håp om at det kun er snakk om en liten smell for tyskeren. Skulle det være mer, viste kampen i går at Marchisio er klar til å steppe inn. 

Hvem Juventus møter i Champions League-finalen avgjøres onsdag kveld. Alt tyder dog på at Ronaldo og co avgjorde det allerede sist tirsdag, etter 3-0-seier mot Atletico Madrid. Uansett blir det en fantastisk finale, der Juve er ute etter revansje for fire strake finaletap. Ikke siden 96, mot Ajax, har man som kjent vunnet CL, og alt tyder på at dette er vår gylne mulighet. Denne sesongen har vært like fantastisk som vi kunne drømme om så langt, la oss håpe at gutta fullfører på like strålende vis, og skriver historie med å bringe hjem det store målet - bøtta med de store ørene. Det har vi bevist at vi er mer enn gode nok til!

Spillerbørs: 

Buffon: 7. Så nesten nervøs ut de første fem, og kunne lagd straffe. Etter det trygg, starter kontringen som gir 1-0, og gjør en flott redning på Mbappes forsøk. 

Barzagli: 7. 36 år, men får fortsatt forsvarsspill til å se latterlig enkelt ut. Stort sett god kontroll på Mbappe, gjennom to kamper. 

Bonucci: 7. Solid forestilling, som alltid. 

Chiellini: 7,5. Avgjørende inngripen når han klarer foran nesa til Falcao. Ellers stødig. 

Dani Alves: 9 BB. Ny gigantisk forestilling i et storoppgjør. Hva er han laget av? Fantastisk assist, fantastisk scoring. 

Pjanic: 8. Gjør ting enkelt, styrer spillet, gjør lagkameratene gode. Pogba er glemt/fortrengt.

Khedira: IG. Må ut etter 10. 

Alex Sandro: 7. Et nytt solid skift, løper utrettelig og er vanskelig å skubbe seg på. 

Dybala: 7,5. Spiller andre gode med sin fotballklokhet. Flink til å utnytte rom og ta de rette valgene med ball. Tas av tidlig.

Mandzukic: 8. Konstant uromoment for Monaco-forsvaret. Vinner mange dueller. Får seg et velfortjent mål, burde hatt minst to. 

Higuain: 7,5. Ingen mål, men stor innsats. Smart, sterk og mer enn en håndfull for Glik og co. 

Innbyttere: 

Marchisio: 7,5. Kommer inn og gjør en flott figur. Rolig og kald, full kontroll på midtbanen. 

Cuadrado: 6,5. Får ikke allverdens å jobbe med, men legger ned god innsats.

Benatia: IG. Får 5 min. 

Kampfakta:

Juventus – Monaco: 2-1

Skudd: 15-11

Skudd på mål: 6-2

Ballbesittelse: 52-48

Hjørnespark: 6-8

 

Forza Juve!