Juventus med et strålende utgangspunkt!

Skrevet av Kim-André Østbye
Tirsdag 11. april 2017 kl. 23:15

Dybala. Buffon. Dybala. Chellini. Laginnsats.

Slik kan kampen oppsummeres på få ord. Dette var en fantastisk lagprestasjon, toppet med strålende enkeltprestasjoner. Dybala og Buffon leverer et knippe kunststykker i løpet av kampen, som gjør at Juventus i kveld var best der det gjaldt - foran de to målene.

Juventus startet skarpt, og skapte sin første store sjanse allerede etter tre minutter da en umarkert Higuain headet rett på Ter Stegen. Det skulle imidlertid ikke ta mange minuttene før Cuadrado fant Dybala i boksen, som vendte på en femøring og skrudde ballen rolig i lengste hjørne. Alldeles strålende!

Barcelona tok deretter initiativet, men uten å skape de store sjansene. Det vil si, helt til Messi på utrolig vis, gjennom beina på Pjanic, spilte Iniesta alene med Buffon. Buffon nektet å legge seg, og stod helt til Iniesta satt ballen i armen hans. En matchavgjørende redning, en redning kun Buffon kan gjøre! Tre minutter senere sender Mandzukic ballen 45 grader til Dybala i feltet, og det står 2-0 etter en kontant avslutning. Et deja-vu til øyeblikket i CL-finalen i 2015 der en potensiell straffe til Juventus ble kontret til 2-1 til Barcelona etter rundt timen spilt. I kveld var det Juventus som var i førersetet, anført av Dybala! Resten av omgangen fortonet seg for det meste rolig, kun avløst av et par store sjanser. Aller størst var sjansene til Juventus, som fort kunne puttet enda ett.

Andre omgang startet slurvete for begge lag. Barcelona kunne scoret allerede etter få minutter, før Juventus skapte flere store sjanser i løpet av de neste minuttene. Higuain hadde igjen en stor sjanse, men den glemmes fort etter at Chiellini rev seg løs fra Mascherano på en påfølgende corner og stanget ballen via lengste stolpe og inn. 3-0 var et faktum, og med drøye halvtimen igjen av kampen endret fokuset seg. Nå var ledelsen så stor at den måtte beskyttes, av alle mann.

En strålende kollektiv innsats, spesielt styrt av en for kvelden ekstraordinær Khedira, gjorde at Juventus stort sett hadde god kontroll. De få gangene Barcelona spilte seg gjennom, ble derimot sjansene store. Så store at Suarez burde scoret, men igjen fikk Buffon en fingertupp på ballen som strøk stolperoten. Barcelonas offensive og ballinnhav gjorde dem derimot såbare på kontringer, der Juventus både ved Higuain og Alves burde fått mer ut av sine sjanser.

Alt i alt kan man ikke annet enn å la seg beundre av kampen Juventus og Allegri leverer. "It's time" stod skrevet på langsiden ved kampstart, akkurat som i promo-videoen før avspark. Hovedpersonen i den, Paulo Dybala, leverte sin største kamp hittil i karrieren. Juvelen har for alvor presentert seg for resten av Europa, men vet at jobben kun er halvferdig. På Camp Nou venter et Barcelona-lag som kan snu et hvilket som helst oppgjør. Ingenting er avgjort, men utgangspunktet kunne knapt vært bedre.