Udinese - Juventus, 06.03.17 kl. 15.00


Skrevet av Kim-André Østbye
Lørdag 4. mars 2017 kl. 23:33

Juventus drar søndag formiddag Stadio Friuli for å måle krefter mot formsvake Udinese.

En noe så sjeldent som en potensielt sesongavgjørende kamp mot Udinese står for tur i morgen. Etter at Roma tapte hjemme mot Napoli lørdag formiddag kan Juventus nemlig øke serieledelsen til hele 10 poeng, med elleve kamper igjen å spille. Den luken kan vise seg å bli utslagsgivende, samtidig som den vil kunne gi laget nødvendig ro til å prioritere rotasjon inn mot viktige Champions League-kamper utover våren. Settingen er med andre ord uhyre spennende.

Mye har forandret seg siden sist Juventus spilte på Friuli, den gang til åpning av hjemmelagets nye stadion. Etter en fryktelig sesonginnledning sørget seieren her for at Juventus for første gang inntok en Champions League-plass på tabellen, uten at laget slo seg til ro av den grunn.

Til i morgen har Allegri en nær fulltallig tropp. Det meste tyder på at den foretrukne fireren starter offensivt, mens Marchisio fort tar en av de to startplassene sentralt på midten. På backene er det ventet hver sin brasse, mens Chiellini og Benatia kjemper om en startplass i midtforsvaret. Juventus stiller med andre ord et sterkest mulig lag, hvor denne muligheten til å øke luken ikke kan glippe. I morgen er kun seier godt nok. Det blir også viktig å beholde momentum inn i den kommende perioden, hvor Milan og Porto venter i Torino i løpet av de neste ti dagene. Potensiell lagoppstilling:

Buffon; Alves, Bonucci, Benatia, Alex Sandro; Marchisio, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain

Hjemmelaget har hatt en svært dårlig periode i februar, hvor de i foranledningen til denne kampen har tapt sine tre siste kamper. Videre har de kun tatt fem poeng på sine ni siste kamper, med sin eneste seier hjemme mot Milan i januar. At Udinese i tillegg kun har scoret fire mål i samme periode er en statistikk som garantert ikke skremmer Juventus' forsvar. På papiret har likevel hjemmelaget et par spillere som kan skape uro, der Thereau, Zapata og De Paul blir viktige brikker om poengene skal bli igjen på Friuli. Potensiell lagoppstilling:

Karnezis; Widmer, Danilo, Felipe, Samir; Badu, Kums, Fofana; De Paul, Duvan Zapata, Thereau

Kampstart er 15.00, kommentert av Rolf Otto Eriksen på Viasat Sport og viaplay.no. Dette er en glimrende mulighet for Juventus til å befeste sin posisjon øverst på tabellen og samtidig sikre utgangspunktet som kan føre til den historiske, sjette strake, Scudettoen. Det er bare å krysse fingrene!