Higuain-show på Sardinia!


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 12. februar 2017 kl. 23:57

Juventus vinner til slutt 2-0 borte mot Cagliari, i det som ble en vrien fysisk batalje mot et formsterkt hjemmelag!

Cagliari (3-5-2): Rafael; Pisacane (Padoin 82), Alves, Capuano; Isla, Dessena (Ionita 62), Di Gennaro, Barella, Murru; Sau, Borriello (Ibarbo 75).

Juventus (4-2-3-1): Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini (Rugani 18), Alex Sandro; Khedira, Marchisio (Pjanic 67), Cuadrado, Dybala (Lemina 91), Mandzukic; Higuain.

 

Å plukke poeng borte mot Cagliari har vist seg å være en vanskelig oppgave denne sesongen, og øyboerne har gjort Sant’Elia til et brukbart fort, og har plukket mesteparten av poengene sine der. Det var med andre ord ikke bare å plukke poeng for Juventus. Cagliari møter opp med hardt spill, stor innsats, og kompenserer for manglende talent, med å krige lag ut av stilen. Og det var på akkurat denne måten de tok imot Juventus søndag kveld.

Hjemmelaget gikk ut med stor innsats, og gjorde det tydelig for gjestene at hvis de skulle ta med seg poeng krevde det en stor grad av innsats. Det ble tråkket til i duellene, Juve fikk lite tid med ball, og Cagliari så ut til å være mer motivert til å vinne enn serielederen. Hele den første omgangen ble preget av dette, og det var langt mellom høydepunktene. Finspillet uteble, og spesielt Dybala ble pakket godt inn, og hakket ned de gangene han så ut til å komme seg løs. Det så dermed ut til å stå målløst til pause. Frem til en spiss med nummer 9 på ryggen luktet blod. Den lille prinsen Marchisio fikk ballen utenfor boksen, og slo nydelig gjennom Higuain. Argentineren er en av verdens beste avsluttere, og satte kula vakkert forbi Rafael. 1-0 Juventus med 37 på kampuret, og selv om det ikke var veldig fortjent basert på spill og sjanser hadde Juventus festet grepet om kampen.

Om grepet ble festet med den scoringen, tok Juve kvelertak på kampen bare to minutter etter pause! En lang kontringsball slås mot Cuadrado på høyrevingen, og colombianeren viste at han er raskere enn de fleste andre når han kom først på kula. Videre spilte han inn mot Dybala, som lekkert spilte gjennom landsmannen Higuain. Higuain gjorde ingen feil denne gangen heller, og doblet ledelsen. Nydelig kontringsspill fra Juventus! Derfra og ut hadde Juve ingen problemer med å kontrollere inn seieren, og tempoet roet seg. Hjemmelaget fikk seg en solid mental trøkk med den scoringen, og det skulle gå lenger mellom hver susende takling. Den siste harde taklingen hadde vi imidlertid ikke sett, og hjemmelagets talentfulle midtbanespiller Nicolo Barella fikk sitt andre gule kort for en takling på Pjanic, umiddelbart etter at bosnieren hadde kommet inn for Marchisio. Hjemmelaget ble stadig mer desperate i jakten på noe som kunne få dem inn i kampen igjen, noe som kulminerte i at kaosspilleren Victor Ibarbo kom inn. På tampen fikk vi også et trivelig gjensyn med den tidligere trofaste Juvespilleren Simone Padoin, da han erstattet Fabio Pisacane. Hverken Padoin eller Ibarbo kunne imidlertid true Buffon, og det endte dermed 2-0 til Allegris menn!

Dette var en viktig seier for Juve, ettersom alle rivalene i toppen vant sine kamper denne runden. Roma slo Crotone borte, Inter hadde få problemer med å slå Empoli og Napoli beseiret Genoa. Med kveldens seier opprettholdes dermed luka på 7 poeng ned til Roma, og Gonzalo Higuain scoret sitt 17ende og 18ende ligamål for sesongen. Han ligger dermed delt med Edin Dzeko på toppen av toppscorerlista, med Belotti på 17 mål, Mertens på 16, og Mauro Icardi med 15 mål. Det kommer til å bli et skikkelig rotterace om å bli «capocannoniere» denne sesongen! Juventus neste motstander er Palermo på Juventus Stadium fredag kveld.

 

Spillerbørs:

Buffon: 7. Praktisk talt arbeidsledig, frem til han drar fram en superredning når Pisacane fyrer løs fra 18 meter.

Lichtsteiner: 6. Rotete kamp. Svak i store deler perioder av kampen, og får tidlig gult kort.

Bonucci: 7. Stort sett veldig bra, og holder Cagliari unna. Noe rusk i pasningsspillet.

Chiellini: 6. Mye rot fra Chiello. Får også gult for en takling like utenfor feltet, som fort kunne blitt straffe. Skadet etter 18 minutter.

Alex Sandro: 6,5. Rolig kamp fra brasilianeren, og gjør få feil, men heller ikke veldig med offensivt.

Khedira: 7. Jobber bra på midten, og gjør få feil.

Marchisio: 7,5. Trygg i spillet, få feil, og slår nydelig gjennom Higuain på 1-0.

Cuadrado: 6,5. Veldig mye rart fra colombianeren. Varierer fra det geniale, som innsatsen på 2-0, og det idiotiske, som det gule han pådro seg for å mose ballen opp på tribunen 10 sekunder etter at det var blåst.

Dybala: 6,5. Veldig svak første omgang, men spiller seg opp i andre. Trer gjennom Higuain på 2-0, og er bare en feberredning unna å sette en selv.

Mandzukic: 6,5. Jobber hardt, tar for seg i duellene, men skaper veldig lite.

Higauin: 8,5 BB. To mål, klinisk, flink til å ta ned ball og kombinere med resten av laget. Superspiss!

 

Rugani: 7,5. Nok en bunnsolid kamp av unggutten!

Pjanic: 7. Nok en solid kamp fra Pjanic. Strør pasninger, og styrer tempoet i kampen.

Lemina: IG.

 

Kampfakta:

Cagliari – Juventus: 0-2

Skudd: 14-13

Skudd på mål: 3-3

Ballbesittelse: 38-62