Cagliari – Juventus, 12.02.17 kl. 20.45


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Lørdag 11. februar 2017 kl. 23:25

Søndag kveld går turen til Sardinia for serieleder Juventus.

Cagliari er det eneste av de nyopprykkede lagene over streken. Det at Rastellis menn ikke har flørtet med nedrykksspøkelset så langt denne sesongen kan i stor grad tilskrives den glimrende formen de har vist på Stadio Sant'Elia. Her har de plukket 23 av sine 27 poeng, og 7-2-2 er meget sterkt. Søndag kveld må de gjøre noe de ikke har gjort på over syv år - nemlig å slå selveste Juventus. Da er det godt å ha sine egne i ryggen. 

I september laget Juve hakkemat av Cagliari på Juventus Stadium, og man gav seg ikke før det stod 4-0. Da slo man tilbake etter sesongens første tap mot Inter. Denne gangen kommer man fra en seiersrekke på fem i alle turneringer, men det er viktig å huske på at I Rossoblu er et annet lag hjemme enn borte. Vi har også sett at lag fra andre halvdel av tabellen kan være vanskelige å bryte ned, spesielt på hjemmebane, senest illustrert ved midtukens Crotone-kamp. Det er nok derfor et skjerpet og toppet bortelag som møter opp i morgen, inneforstått med at man må kjempe for de tre poengene. 

Sardinias beste menn har ikke hatt en spesielt bra start på 2017. Foruten 4-1-seieren hjemme mot Genoa, har det blitt en uavgjort og tre tap, og fansen har begynt å bli urolige for den fallende kurven. Dette har ført til spekulasjoner rundt trener Massimo Rastelli sin framtid, og selv om det er vanskelig å kreve en seier mot Juventus, begynner det nok å ryke under føttene hans om trenden ikke snus snart. Oppgaven gjøres ikke lettere av at Farias, Melchiorri, Farago (alle skadet), Ceppitelli og Joao Pedro (begge suspendert) er ute av søndagens oppgjør. Dette leder til at man er nødt til å omrokkere. En mulig oppstilling for Cagliari er følgende:

(4-4-1-1): Rafael; Pisacane, Alves, Salamon, Capuano; Isla, Dessena, Padoin, Barella; Di Gennaro; Borriello.

Det er duket for et par herlige gjensyn for Juve-fansen sin del - selv med Storari tilbake i Milan byr Cagliaris (potensielle) startellever på tidligere Juvefjes som Isla, Padoin og Borriello. Laget Juventus møter i morgen har scoret bra med mål, men kun Pescara har sluppet inn flere. Det er med andre ord framover på banen poengene har blitt skaffet denne sesongen, og Borriello har banket inn tosifret med mål i 2016/17. En gledelig opptur for kjekkasen, som tidligere denne uken hevdet å ha hatt muligheten til å signere for Real Madrid og Manchester City tidligere i karrieren - men takket nei. 

Juventus kommer fra en glimrende rekke etter tapet i Firenze for snart en måned siden, og leder nå serien med seks poeng på Napoli (med en kamp mindre spilt). Etter at Allegri la om til 4-2-3-1 har vi fått se en mer flytende offensiv fotball og også solide resultater. Sist i Crotone roterte man en del, og gav spillere som Rugani, Alves, Asamoah, Rincon og Pjaca muligheten fra start. Det er sannsynlig at mange av de faste er tilbake i oppstillingen søndag kveld, og man har tatt ut en tropp som kun mangler Barzagli, som er ute i et par dager. Allegri uttalte på pressekonferansen i dag at Alex Sandro, Chiellini, Higuain, Dybala og Cuadrado vil starte, men hevdet at resten var uklart, og at han vurderte å gi Neto sjansen i mål. Dette er en mulig oppstilling for bortelaget:

(4-2-3-1): Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Marchisio, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain. 

Juventus har ennå ikke klart fem strake seire i serien denne sesongen, noe man selvsagt håper på å fikse i morgen kveld. Troppen ser eksepsjonelt bra ut, mange nærmer seg toppform, og det må være vanskelig for Allegri å ta ut en ellever. Tenk at spillere som Rugani, Asamoah og Neto, som alltid leverer når de får sjansen, ikke får komme på banen. Det er litt av et luksusproblem man har, men det kjennetegner jo som kjent topplag. Champions League nærmer seg med stormskritt, og det handler om å ha sine beste spillere i form, men samtidig å holde de på benken klare. En ting er sikkert: elleveren Juventus stiller med i morgen skal være sterk nok til å hamle opp med Cagliari, og opprettholde luken på toppen av tabellen.

Kampen vises kl.20.45 på Viasat Sport og Viaplay, med Gianpaolo Calvarese som dommer. God kamp!

Forza Juve!