Crotone – Juventus, 08.02.17 kl. 18.00


Skrevet av Christer Anthonisen
Onsdag 8. februar 2017 kl. 00:10

Det er omsider tid for å spille hengekampen som har ført til at Juve har hatt en kamp mindre spilt enn flere av sine rivaler. Onsdag kveld får vi dermed vite om luka ned til rivalene står på 4 eller 7 poeng!

Onsdagens motstander er nyopprykkede Crotone, som befinner seg nest nederst på tabellen, og alt ligger dermed til rette for nok en seier til Allegris menn. Det er også meldt om rotasjon for å hvile spillere som har spilt mye det siste, og det blir spennende å se hvordan laget stiller opp onsdag kveld.

Crotone har fått en tung opplevelse så langt i Serie A, og ligger nest nederst etter 22 kamper. De kan imidlertid passere Palermo dersom de skulle plukke poeng fra Juve. Davide Nicolas menn er imidlertid i svak form, og står med 4 tap på de siste seks kampene. Det er dermed en solid oppgave som venter hjemmelaget. Helt ufarlige er de imidlertid ikke, og spesielt toppscorer Diego Falcinelli bør ikke få for mye plass. Spissen står med 8 mål, noe som må sies å være imponerende for ett bunnlag som bare har scoret 20 mål totalt. Ellers har de spennende spillere som Leonardo Capezzi, Mario Sampirisi og Lorenzo Crisetig. Det kommer imidlertid til å bli en tøff oppgave å holde laget oppe, ettersom luken fra Palermo på 18 plass, opp til Empoli over streken er på 8 poeng.

Juventus på sin side kommer fra en rekke gode resultater, og nå sist seieren over Inter i Derby D’Italia. Det nye 4-2-3-1 systemet har virkelig vært et frisk pust i et lag som virket å ha stagnert noe, og den nye formasjonen virker å få det beste ut av spillerne. Som nevnt tidligere er det fra Allegri meldt om rotasjon av troppen, og det åpner opp for spilletid for spillere som ikke har vært fast i laget så langt. Daniele Rugani som har levert bra spill hver gang han har vært på banen i år, er ventet å ta plass i midtforsvaret, og Dani Alves som ble byttet inn på tampen mot Inter vil ta plass på høyrebacken. Det er usikkerhet om Asamoah eller Alex Sandro vil ta plass på venstrebacken, og det meldes at stortalentet Marko Pjaca omsider får en start i Serie A. Med Dani Alves og Marko Pjaca på samme side åpner det for en meget offensiv tilnærming fra Juventus. Det bør dermed bli en bra forestilling!

 

Lagene spås å stille slik:

Crotone (4-3-3): Cordaz; Rosi, Ceccherini, Ferrari, Martella; Acosty, Barberas, Capezzi; Nalini, Falcinelli, Stoian.

Juventus (4-2-3-1): Buffon; Alves, Bonucci, Rugani, Asamoah; Pjanic, Khedira; Pjaca, Dybala, Mandzukic; Higuain.

 

Kampen blåses i gang 18:00, på Viaplay, med Rolf-Otto Eriksen bak mikken. God kamp og Forza Juve!