Fiasko på Franchi


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Søndag 15. januar 2017 kl. 23:57

Juventus led nok et bortetap etter svak innsats. 

Fiorentina (3-4-2-1): Tatarusanu; Sanchez, Rodriguez, Astori; Chiesa (Tello 81), Vecino, Badelj, Olivera; Valero (Ilicic 85), Bernadeschi (Cristoforo 76); Kalinic

Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli (Mandzukic 79), Bonucci, Chiellini; Cuadrado, Khedira, Marchisio (Rincon 77) , Sturaro (Pjaca 61), Alex Sandro; Dybala, Higuain

Med en god start på 2017 og seier fra de nærmeste rivalene Roma og Napoli, var det forventet at et heltent Juventus møtte opp i Firenze i kveld. I stedet så det ut som at det den gamle myten (og Bonucci) hevdet stemte; nemlig at denne kampen betød alt for Fiorentina, men kun var en "én av mange-kamp" for Juventus. Da Banti blåste i gang oppgjøret var det i alle fall kun ett lag på banen. 

Fiorentina presset høyt, fikk bortelaget til å gjøre feil, og så ut til å spille med selvtillit. Sousas menn banket til da det passet seg, og roet det ned med ball i andre perioder. De hadde rett og slett stålkontroll på kampen i store deler av første omgang mot et tamt Juventus som slurvet i pasningsspillet, gjemte seg i skyggen av lilla spillere, tapte dueller, og rett og slett ikke så helt toppmotiverte ut. Buffon rakk å bli testet av Vecino (som også traff stolpen), Chiesa og Kalinic, før sistnevnte skulle banke hjemmelaget i ledelsen. Kroaten headet ballen til Bernadeschi, som spilte ham igjennom på høyresiden av 16-meteren. Der gjorde Kalinic ingen feil, og satte ballen nede i lengste hjørne. 1-0, en meget fortjent ledelse. Oliveras blokkering av Higuains avslutning, for øvrig Juves eneste målsjanse i første omgang, gjorde at lagene gikk til pause med dette resultatet. 

Andre omgang var ikke stort bedre fra Juventus, og Allegri valgte å ikke endre noe i pausen. Etter en gigantsjanse for Kalinic, slo Badelj en vakker volleycross mot Chiesa. 19-åringen snek seg fri fra Alex Sandro og fikk et lite touch på ballen. 2-0, tilsynelatende håpløst for Bianconeri. 

Man svarte imidlertid direkte, da Khedira fikk lagt inn fra venstre og traff albuen til Sturaro. Tilfeldighetene gjorde at ballen havnet hos "ulven" Higuain, som fikk en enkel jobb med å redusere. 2-1, og kamp igjen. Like i etterkant av dette hadde Juventus sin eneste gode periode i kampen, da de fikk opp tempoet, involverte kantspillerne og vant dueller. Med etter hvert mange offensive spillere på banen, klarte Juventus å skape to gigantiske sjanser, men uten tellende resultat. Klabb og babb etter et Dybala-frispark endte utrolig nok ikke i mål, til tross for at flere Juve-menn stod i kø. Like før slutt la Mandzukic perfekt opp til Dybala, men alene gjennom banket La Joya ballen håpløst over. Slutt, 2-1, og full jubel i Firenze. 

Nok en svak borteopptreden fra Juventus, til tross for at man stilte et sterkt mannskap. Meget skuffende at denne historien gjentar seg, med at vi ser ut som det nest mest motiverte laget. Det er ikke godt nok om man skal vinne Scudetto. La oss håpe at Allegri får banket dette inn i hodene til spillerne framover. Slik en del av spillerne framstod i dag, forventer jeg endringer til neste kamp - slik nonchalanse vi tidvis ble vist i Firenze i kveld er totalt uakseptabelt for et internasjonalt topplag. Det er bare å skjerpe seg og reise seg så snart som mulig.

Spillerbørs:

Buffon: 7. Et par gode redninger, og gjør det han skal. Føler ikke at han kan lastes for noen av målene.

Barzagli: 4,5. Hvor ble det av den sikre, rutinerte og feilfrie klippen vi er vant til å se? Mye slurv, et par grove feil som kunne ha endt opp i baklengsmål.

Bonucci: 5,5. Fikk ikke styrt spillet og slått de gode lange ballene. Også passiv og til tider veik i duellspillet.

Chiellini: 5. Taper, til han å være, oppsiktsvekkende mange dueller mot Kalinic. Pasningskvaliteten forferdelig svak. 

Cuadrado: 5,5. Svak kamp av colombianeren. Surrer det alt for ofte til med vanskelige avgjørelser, og skaper lite.

Khedira: 5,5. Får pluss for å ha slått innlegget som ledet til reduseringen. Men hvor var tyskeren ellers? Fullstendig usynlig i store perioder, og lite positivt å bidra med de få gangene han var involvert.

Marchisio: 5. Kan ikke huske å ha sett ham så svak. Taper masse dueller, og får sjelden kontroll på ball og kamp slik han skal. 

Sturaro: 6,5. I det minste leverer han innsats og aggressivitet. Får en assist. Et par svake balltap. 

Alex Sandro: 5,5. Kom seg utover i kampen, kjempet seg til flere innlegg, men surret i likhet med de andre fælt defensivt. 

Dybala: 5. Det ser lovende ut i starten, men utover i kampen går alt i stå for ham. Banket en kjempesjanse over - symptomatisk for kvelden hans. 

Higuain: 7. Han skal ha for innsatsen, og noterer seg for nok en scoring. Det må være frustrerende å sette presset, men gang på gang ikke få med seg lagkameratene. 

Innbyttere:

Pjaca: 6. Spesielt ett flott raid, men ikke noe stort innhopp. 

Rincon: IG. Ikke særlig imponerende de minuttene han får. 

Mandzukic: IG. Flott lagt ned til Dybala som skulle ha scoret. Ellers lite involvert.

Kampfakta:

Fiorentina – Juventus: 2-1

Skudd: 17-11

Skudd på mål: 6-4

Ballbesittelse: 48-52

Hjørnespark: 3-7

 

Forza Juve!