Juventus til kvartfinale!


Skrevet av Kim-André Østbye
Onsdag 11. januar 2017 kl. 22:55

Juventus vant 3-2 over Atalanta på Juventus Stadium etter mål av Dybala, Mandzukic og Pjanic.

I en kamp hvor Juventus hadde god kontroll den første drøye timen, rotet laget veldig den siste perioden av kampen. Atalanta hadde flere store målsjanser og var nær å utligne med et godt press det siste kvarteret. De kunne likevel lite gjøre med at Juventus' offensive trio leverte varene, på en kveld hvor alle tre tegnet seg på scoringslisten. Kveldens fineste mål må likevel tilskrives Konko, da han klinket ballen vi stolpen i øverste hjørnet og inn fra knappe tyve meter. En praktscoring fra franskmannen som satt i gang Atalantas sterke sluttspurt. 

For Juventus leverte Dybala den beste scoringen. Etter en lang tid på sidelinjen kan det argumenteres for at argentineren endelig er skikkelig tilbake, det er gledelig! Tilbake er også Pjaca og Bonucci, som begge kom inn i andre omgang. Kroaten rakk imidlertid ikke å gjøre allverden på sin halvtime, men vil forhåpentligvis få nok av muligheter til å vise hvorfor Allegri stadig snakker om han med gode ord. Av spillere som utmerket seg i negativ forstand kan Lichtsteiner (defensivt) og Hernanes trekkes frem. Sveitseren har vært et sikkert kort på høyresiden i mange år, men har dessverre hatt en sterkt nedadgående trend det siste året. Når det gjelder Hernanes, har han ikke funnet tilbake til de glimtvist gode prestasjonene fra oktober måned, og må finne seg i å trolig være Juventus' dårligste spiller. På tide med ny klubb!

Juventus møter vinneren av Milan og Torino i kvartfinale, i turneringen man vant i fjor. Det er åpenbart en målsetning om å gjenta triumfen, og aller helst vil man gjerne ha Milan, for å revansjere det sure tapet i Doha. Samtidig er ikke et nytt byderby å forakte, så uansett motstander bør kvartfinalen bli en severdig begivenhet.