Juventus – Milan, 23.12.16 kl. 17.30


Skrevet av Christer Anthonisen
Fredag 23. desember 2016 kl. 01:41

Juventus har tatt turen til Doha i Qatar for å spille fotball lille julaften i den italienske supercupfinalen! Motstander er AC Milan, som etter mye om og men omsider landet i Doha onsdag.

I de fleste andre europeiske toppligaer avgjøres supercupen mellom forrige sesongs serie og cupmester som det offisielle startskuddet på sesongen. I Italia gjør man ting noe annerledes. Ikke bare spilles kampen midt i sesongen, rett før jula, men den spilles også utenfor Italias grenser. I år spilles kampen i Qatar, og har tidligere vært spilt i blant annet Kina.

Å arrangere en slik kamp er tydeligvis lettere sagt enn gjort, ettersom Milan ikke kom seg til Doha til planlagt tid. Flyet deres hadde tekniske problemer. Dette førte til at lagets avreise ble utsatt med en dag, og trusler om at dersom de opplevde flere forsinkelser ville de nekte å møte opp. Klubben trengte imidlertid bare to forsøk, og begge lag er nå tilstede i Qatar for å spille ball. Heldigvis.

Juventus er favoritter til å forsvare tittelen, ettersom laget er i bra form, og beseiret tabelltoer Roma hjemme sist. Det økte ledelsen til syv poeng, men Roma vant onsdag kveld 3-1 over Chievo, og avstanden mellom lagene er nå fire poeng, men Roma har en kamp mer spilt. Videre begynner spillere å komme tilbake fra skader for Juventus. Paulo Dybala måtte kaste inn håndkleet i forrige kamp mot Milan, nå er han forventet å endelig starte kamp igjen, og forhåpentligvis er juvelen revansjesugen! Stortalentet Marko Pjaca som i sommer valgte Juventus foran Milan er også tilbake i kamptroppen etter et lengre skadeavbrekk. Andrea Barzagli er også tilbake, etter å ha blitt byttet inn mot Roma. Allegri må imidlertid fortsatt klare seg uten Leonardo Bonucci og Dani Alves.

Gjestene fra Milano har etter en høytflyvende start fått blikk-kontakt med bakken igjen. Laget ligger på 5 plass, med en kamp mindre spilt. En seier der vil ta dem opp til 3 plass. Montellas menn står imidlertid med bare en seier på de siste tre kampene. 2-1 seieren over Crotone 4 desember ble fulgt opp av ett tap borte mot Roma, og 0-0 mot Atalanta sist. Ettersom Juventus vant både serien og cupen forrige sesong er Milan invitert som tapende cupfinalister. Kampen på San Siro i serien denne sesongen endte med en 1-0 seier til Milan, etter at Miralem Pjanic’s frisparkmål ble feilaktig annulert, og stortalentet Locatelli avgjorde med en suser av ett mål. Årets utgave av AC Milan ser betydelig sterkere ut enn de siste årene, og er langt ifra ufarlige. Nøkkelspillere er keepersensasjonen Gianluigi Donnarumma, Alessio Romagoli, Giacomo Bonaventura, Suso og nevnte Manuel Locatelli.

 

Lagene er forventet å stille opp slik:

Juventus (4-3-1-2): Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Marchisio, Sturaro; Pjanic; Higuain, Dybala.

AC Milan (4-3-3): Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Locatelli, Bertolacci; Suso, Bacca, Bonaventura.

 

Kampen vises dessverre ikke på norsk TV, og det må derfor jaktes på streams. Hvis du trenger hjelp er det sikkert noen på forumet som er behjelpelige. Kampen blåses i gang 17:30. God kamp, og FORZA JUVE!