Juventus - Roma, 17.12.16 kl. 20.45


Skrevet av Kim-André Østbye
Lørdag 17. desember 2016 kl. 13:02

Det er duket for en tidlig seriefinale når Roma gjester Juventus Stadium i kveld!

For selv om serien på ingen måte avgjøres så tidlig i sesongen, ser det ut som det fort kan dreie seg om Juventus mot Roma i kampen om Scudetto denne sesongen. Det gjør at betydningen av kampen økes ytterligere, der Juventus må anvende hjemmebanefordelen til å skape et godt utgangspunkt til andre halvdel av sesongen. En hjemmeseier vil øke Juventus' forsprang til syv poeng, mens et tap vi se Roma kappe avstanden til kun ett poeng. En seier vil også sørge for at rekorden på 25 hjemmeseire på rad fra 2013/14-sesongen tangeres. På grunn av supercupfinalen mot Milan den 23. desember blir dette Juventus' siste seriekamp før jul, etter at kampen mot Crotone (egentlig 22.des) ble flyttet til februar.

Til kveldens oppgjør har Allegri endelig et bredt utvalg av spillere å velge mellom. Dybala hadde et meget bra innhopp sist og virker klar for å kunne starte, samtidig som Pjaca og Barzagli er tilbake i troppen. Sannsynligvis blir imidlertid alle å se på benken fra start, der Allegri trolig velger Mandzukic fra start for å unngå å risikere Dybala. På midtbanen velges nok en sentral firer igjen, hvor Pjanic vil inneha en fri rolle mellom midtbanen og angrepet. Mot sine tidligere lagkamerater står mye på spill fra bosnieren, som nok kan vente seg en og annen takling fra Nainggolan og Strootman. Forventet lagoppstilling:

Buffon; Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Marchisio, Sturaro; Pjanic; Mandzukic, Higuain

Hos Roma er de fleste med, selv om fraværet av Peres og Florenzi på backene er merkbart. Strootman er imidlertid tilbaken etter at den opprinnelige suspensjonen på to kamper ble hevet etter anke. Det gjør at Roma kan stille sin beste midtbane og offensive trio, noe som betyr at kampen bør bli både jevn og god. Forventet lagoppstilling:

Szczesny; Rüdiger, Manolas, Fazio, Emerson; De Rossi, Strootman, Nainggolan; Salah, Dzeko, Perotti

Etter å ha levert variabelt i flere storkamper, spesielt mot Inter og Milan, blir det spennende å se om laget endelig kan vise seg frem fra sin beste side i hjemlig liga. Oppgjørene mot topplag på hjemmebane er blant de viktigste hver sesong, og det er nettopp til slike anledninger at Higuain og Pjanic må vise seg frem. Higuain gjorde det mot gamle lagkamerater for noen runder siden, gjør Pjanic det samme i kveld?