Alessandro Del Piero: 250 mål


Skrevet av Kim-André Østbye
Fredag 5. desember 2008 kl. 14:36

Det er ingen tvil om at Del Piero er en av de største spillerne i Juventus’ historie. Han har mange rekorder og titler i klubben, og forrige helg nådde han en ny milepæl. Han scoret sitt 250 mål i Juventus trøyen, noe som snakker for seg selv.

34 år tilbake i tid, den 9. November 1974, ble en gutt ved navn Alessandro født i Conegliano, like ved Trevisio. Han vokste opp til å bli en med hjerte for fotball, og sammen med sin bror Stefano spilte han mye.

Da Del Piero fylte syv år, begynte han i fotballklubbem AC San Vendemiano. Her spilte han meget bra, og allerede som 13 åring ble han hentet til Padovas ungdomslag. Han steg raskt i systemet innad i klubben, og 3 år etter han ankom fikk han sin debutt. Sesongen etter fortsatte han å imponere, og i 1993 ble den unge og ukjente Del Piero hentet av selveste Juventus.

Del Piero fikk sin debut i Juventusdrakten mot Foggia i Serie A i september 1993, og kampen etter scoret han sitt første mål. Målet kom mot Reggina, og var begynnelsen på Del Piero sin lange karriere i klubben.
Han spilte bra og imponerte, noe som førte til at han fikk starte sin første kamp fra start. Han takket for tilliten, og scoret like så godt hat-trick når han først var i gang. Del Piero var endelig inne i trøyen, og han så seg aldri tilbake.
Få personer var nå i tvil om at Del Piero ville bli en god spiller, men mange var spente på hvor langt han ville nå….?

Dette har vi svaret på i dag; Helt til topps.
Del Piero er en fantastisk spiller. Det er få personer som har vært viktigere i Juventus enn det Del Piero er i dag. Han er selve symbolet på klubben, vår stolte kaptein, en gentleman av de skjeldne og en ekte legende. Han er elsket av sine fans, og likt av sine rivaler. Ingen misliker Il Pinturicchio!

Del Piero har i en periode vært den mestscorende spilleren noensinne for klubben, og nylig nådde han en ny milepæl. Han scoret sitt 250 mål for klubben i sitt hjerte. Som om det ikke var nok, kom også målet mot klubben der han scorte sitt første Juventusmål, nemlig Reggina.
En historisk bragd av Del Piero, og nå er det bare Schiavio for Bologna (253 mål) og Guiseppe Meazza for Inter (282 mål) som har scort flere mål for en italiensk klubb. Del Piero er altså godt inne på historielistene, og det er nok enda mer i vente fra denne lille, store mannen.

Av de som har sett Del Piero spille, er det liten tvil om hva han betyr for klubben. Et Juventuslag med en Del Piero i slag, er noe helt annet enn uten. Et eksempel på dette er hvordan Del Piero omtrent på egenhånd senket Real Madrid i det som er en av hans beste kamper. Der viste han hele fotballverden hvordan spill fra øverste hylle ser ut, og det er liten tvil om hvilken spiller han er.

Del Piero har en skudd- og frisparkfot av de skjeldne, en enorm kreativitet og teknikk, og han er en spiller som gjør sine lagkammerater bedre. Han er rett og slett fantastisk når han er i slag. Del Piero er også kaptein i Juventus, og alle supporterne er stolte av denne karen.

Personlig er Del Piero veldig fornøyd med å ha nådd denne milepælen, og sier selv at han husker alle målene og alle feiringene sine. Han takker fansen for at de alltid har støttet ham, gjennom tykt og tynt. Han lover også at det er mer i vente, og at han ikke har noen som helst planer om å stoppe å score.

La oss håpe at han har rett, og at vi fortsatt i fremtiden får se ham levere prestasjoner og mål av ekte Del Piero-klasse. Forza Il Pinturicchio !