Juventus 4 - 0 Reggina


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Lørdag 29. november 2008 kl. 22:40

Foran 21 389 tilskuere på Stadio Olimpico di Torino karret Juventus med seg tre viktige poeng for å ikke fullstendig miste kontakten med Inter. Andre omgang ble forringet av kraftig snøvær, men det var likevel ikke nok til at Reggina skulle få med seg noe annet enn juling i bagasjen.

De to lagene spilte slik,

Juventus:

Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Camoranesi (Marchionni 46), Sissoko, Marchisio (Giovinco 70), Nedved; Amauri (Iaquinta 76), Del Piero

Reggina:

Campagnolo; Cirillo, Caldez, Santos, Costa; Alvarez (Corradi 51), Barreto, Carmona (Tognozzi 57), Barilla; Cozza (Di Gennaro 82), Brienza

Juventus styrte kampen fra start av, og skapte flere sjanser. Etter 29 minutter fikk man hull på byllen. Del Piero med tre forsvarere rundt seg bestemte seg for å hælsparke Nedved alene gjennom inn i sekstenmeteren. Den gamle tsjekkeren gjorde ingen feil og slo ballen de obligatoriske 45 gradene ut i feltet. Der stod Camoranesi og plasserte ballen trygt bak gjestenes målvakt. Vakkert!

Like etter var Amaranto på ferde. Selvfølgelig kom sjansen deres på dødball, det er den eneste måten de kan skape sjanser på for tiden. Forsvareren Santos hælsparket ballen i tverrliggeren, og heldigvis ble ballen klarert.
Så var det Juventus’ tur igjen. Denne gangen var det Camoranesi, omtrent med armen i fatle, som slo inn i feltet. Der drev brassen Amauri på med sin sedvanlige kjemping, og han fikk til slutt ballen i mål! Et mål i stil med vær- og føreforhold.

Camoranesi takket for seg i pausen, siden han falt forkjært tidlig i første omgang og burde kanskje vært byttet ut tidligere. Etter 62 minutter var det klart for kveldens tredje. Midtstopperkjempen Chiellini stanget Marchionnis frispark i mål fra bakerste stolpe! Reggina prøvde seg på en frekkis etter 69 minutter da de tok et frispark kjapt og satte ballen i målet bak en forfjamset Manninger. Dommeren hadde dessverre for gjestene ikke blåst, og dermed kunne Brienza sette ballen trygt over mål. Så var det klart for Giovinco. Fem minutter senere lurer den minste spilleren på banen Bruno Cirillo, og blir felt inne i sekstenmeteren. Del Piero satte straffen trygt og godt i krysset! Etter 4-0 hadde Bianconeri fullstendig kontroll på kampen og det hele ebbet ut med et godt resultat. Kampen ble etterhvert veldig preget av snøen som falt i løpet av de 90 minuttene.

Spillerbørs:

Manninger 6 lite å gjøre, gjorde det lille bra.

Grygera 6 hadde relativt bra kontroll defensivt, men gjorde ingenting framover.

Legrottaglie 7 hadde full kontroll på angrepet til Reggina.

Chiellini 7 slet litt mer defensivt, men målet ga pluss.

Molinaro 7 slapp ingen forbi hele kvelden, positiv offensivt.

Camoranesi 7 mål og målgivende med skade i skulderen, for en spiller!

Sissoko 5 var konstant feilplassert og en katastrofe med ballen, men han taklet som bare han kan!

Marchisio 6 litt rufsete, men han var den stabile på midtbanen og minte om en klok Nocerino.

Nedved 6 enda mer rufsete, men han jobbet knallhardt hele kvelden, flott målgivende! Burde gjort 2-0 på egen hånd.

Amauri 5 får pluss for målet, resten av kvelden bør i glemmeboken, feilpasninger, dårlige bevegelser og en ekstremt dårlig holdning.

Del Piero 6 en ustabil kveld, kapteinen virket gammel og treg før det ble snakk om avgjørende situasjoner, da våknet han til liv og gjorde sine saker meget bra. Flott straffe!

Marchionni 6 målgivende til Chiellini, gjorde en stødig kamp.

Giovinco 7 for et innhopp! Skaffet straffe og tok tak i det offensive spillet når han kom inn.

Iaquinta 6 fikk ikke gjort så mye på den dårlige banen, men han var et konstant uromoment de minuttene han fikk.

Man kan virkelig bli vant til å slå Reggina 4-0 i Torino!

Neste kamp er søndag den syvende desember i tretiden helt nederst i det sørøstre hjørnet av Italia, nærmere bestemt Lecce.

Forza Juve!