Juventus - Milan, 21.11.15, kl.20:45


Skrevet av Eirik Amb Nysveen
Lørdag 21. november 2015 kl. 10:03

Serie A er tilbake, og i Torino er det klart for en klassiker.

Det er to uker siden sist vi fikk servert Serie A-fotball, men nå går det heldigvis slag-i-slag helt frem til Jul, med både italiensk og europeisk fotball.

Juventus’ tre seire på de siste fire kampene i Serie A har hjulpet laget å komme seg oppover på tabellen, men det er fortsatt så mye som ni poeng opp til serielederne Fiorentina og Inter. Napoli og Roma har kanskje sett ut som de mest solide lagene så langt denne sesongen og ligger på henholdsvis tredje og fjerdeplass. I forrige runde ble Empoli slått 3-1 på Stadio Carlo Castellani, i det som vil gå inn i idrettshistorien som en av tidenes minst imponerende 3-1-seire. Juventus er med andre ord på ingen måte friskmeldt, og frem mot Jul har laget nå en svært viktig periode både i Serie A og Champions League. I løpet av den nærmeste måneden kan Juventus spille seg ut av, -eller inn i alle turneringer.

Kveldens motstander AC Milan har så langt denne sesongen tatt 20 poeng, og ligger på sjetteplass. Utrolig nok har de klart å pådra seg negativ målforskjell, noe 4-0-tapet for Napoli i begynnelsen av oktober nok må ta noe av skylden for. Nyervervelsen Carlos Bacca er lagets toppscorer med seks mål.

Juventus har slitt med skader denne sesongen, og man skal være forsiktige med å friskmelde troppen mer enn en uke av gangen. I dag står heldigvis store deler av troppen til Allegris disposisjon.

Potensiell lagoppstilling: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Marchisio, Pogba; Hernanes; Dybala, Morata

Milan har også noen utfordringer og må klare seg uten Menez, Balotelli, Bertolacci og Diego Lopez. Svært spennende blir det å følge den 16 år gamle keeperen Gianluigi Donnarumma, som viste seg tilliten verdig, og nå har fått fire Serie A-kamper under beltet.

Potensiell lagoppstilling: Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bonaventura; Cerci, Bacca, Niang

Som nevnt vil den neste måneden bli kritisk for Torino-klubben, men laget må ta en kamp av gangen. Med seier i kveld vil Juventus i det minste klatre en plass på tabellen.

 

Kampen sendes på Viasat Fotball og Viaplay.

 

Forza Juve!