Julian Draxler nærmer seg Juventus


Skrevet av Kim-André Østbye
Lørdag 25. juli 2015 kl. 12:44

Med Vidals avkjed tilsynelatende kun en medisinsk test unna, har Juventus den siste uken intensivert jakten etter en offensiv playmaker. Draxler nærmer seg.

Etter at man med tungt hjerte har måttet innse at Vidals tid som Juventusspiller snart er over, er jakten etter en erstatter det som fyller nyhetsbildet for tiden. Flere potensielle navn har vært nevnt, hvor alt fra Götze og Draxler, til De Bruyne, Sneijder og Mkhitaryan er blitt foreslått. De siste dagene har det derimot blitt mer og mer klart at det er Julian Draxler som er Juventus' førstevalg, etter at Paratici for noen dager siden også dro til Tyskland for å forhandle med en til da "ukjent" spiller.

I dag melder tyske Goal at Draxlers agent, Roger Wittmann, skal ha bekreftet at Draxler og Juventus har kommet til enighet vedrørende en kontrakt. Det skal etter rapportene dreie seg om en avtale i området €3.7m netto årlig, noe som dobler tyskerens nåværende lønning. Dette virker troverdig, ettersom agenten for få dager siden uttalte at de var i dialog med Juventus. Wittmann påpeker imidlertid at også en avtale mellom klubbene må finne sted før noe videre kan skje, og at dette foreløpig ikke eksisterer.

Skal man tro rapporter i media, skal Juventus initielt ha ønsket seg et lån med opsjon grunnet en lang skadeperiode hos 21-åringen foregående sesong. Dette har man ikke lyktes med, og skal nå ønske å betale mellom €20-25m. Schalke på sin side, ønsker €30m for sin egenutviklede VM-vinner.

Så gjenstår det å se om partene møtes. Marotta har i hvert fall uttalt at Juventus ettersøker to nye spillere for å fullføre troppen, hvor det trolig dreier seg om en playmaker og en back. Til forsvaret har Siqueira, Sandro og Kurzawa vært ryktet inn, hvor man ifølge rapporter skal være kommet til enighet med Siqueira for en avtale.

Fakta:

Julian Draxler
20. Septermber 1993
1.87 m
Ving, offensiv midt
2011-nå Schalke: 166 kamper, 29 mål