Catania 1 - 1 Juventus


Skrevet av Thomas Maurstad Larsson
Lørdag 12. januar 2008 kl. 19:50

Juventus møtte et sterkt Catinialag i lørdagens Serie A-oppgjør og måtte nøye seg med uavgjort

Juventus møtte Catania på en regntung matte på Stadio Massimino. Catania, med seks seiere på de siste syv hjemmekampene, klarte å stå imot et svakt Juventuslag nesten hele kampen. Heldivis reddet Alessandro Del Piero et sent poeng for Juvenus på straffespark, etter at han ble taklet i Cataniafeltet i det siste obligatoriske spilleminutt.

Kampen startet alt annet enn bra for Juventus som stilte med følgende lag fra start:

1 Buffon G. Goalkeeper
7 Salihamidzic H. Midfielder
33 Legrottaglie N. Defender
3 Chiellini G. Defender
28 Molinaro C. Defender
30 Tiago Midfielder
6 Zanetti C. Midfielder
23 Nocerino A. Midfielder
11 Nedved P. Midfielder
17 Trezeguet D. Striker
10 Del Piero A. Striker

- Catania scorer kampens første mål allerede etter 10 minutter ved Gionatha Spinesi. Spinesi styrte ballen direkte i mål etter et fint innlegg fra venstrekanten. Spørsmålet er om ikke Spinesi sto offside da ballen ble spilt.

Tiago fikk fornyet tillit og startet dagens kamp. Midtbaneeleganten imponerte ingen og ble byttet ut etter førsteomgangen. Spørsmålet er nå om Portugiserens dager i den sort/hvite trøyen er talte. Det eneste spilleren bidro med før pause var å miste ballen i en meget farlige posisjoner.

I siste obligatoriske spilleminutt ble Allesandro Del Piero felt innenfor 16-meteren. Del Piero tok straffen selv og satte ballen kontant i mål. Om det faktisk var straffe er mulig å diskutere.

Juventus hadde flere halvsjanser underveis i kampen, men maktet aldri å komme helt til de største sjansene. Del Piero kunne muligens ha scoret noen mål hvis han var et hode høyere, men Juventus produserte svært lite forover på banen. Den regntunge banen må nok ta sin del av skylden for dette.