BATE Borisov - Juventus, 30.09.08, kl. 2045


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Tirsdag 30. september 2008 kl. 00:02

Igjen er det klart for Champions League, og denne gang skal La Vecchia Signora til Minsk i Hviterussland for å vise de lokale heltene BATE Borisov hvordan man skal spille fotball.

Denne millionbyen midt i det hviterussiske riket skal altså huse denne kampen, selv om hjemmelaget egentlig spiller sine hjemmekamper på Haradzki Stadion i Borisov. Denne arenaen kan bare ta 5500 tilskuere, og derfor skal kampen spilles på Dinamo Stadion i Minsk, og kapasiteten her er 42375 tilskuere. Øst-Europa forbindes gjerne med kaldt og grått vær, og i morgen skal det være rundt 10 grader Celcius og stor fare for regn. Intet nytt under “solen” med andre ord.

Dette er gjengen som blir med Ranieri til Hviterussland;

Chimenti, Manninger, Nocchi
Chiellini, Mellberg, Knezevic, Grygera, Molinaro, De Ceglie, Legrottaglie
Salihamidzic, Nedved, Camoranesi, Marchisio, Giovinco, Sissoko, Tiago, Marchionni
Amauri, Iaquinta, Del Piero

Vi savner selvfølgelig Andrade, Zanetti, Zebina, Trezeguet og Gianluigi Buffon. Som tredjevalg i mål er unggutten Nocchi tatt med, og det er jo sikkert gøy for unggutten. I tillegg får dansken Poulsen slippe denne turen.

Oppdatering! Amauri kommer ikke til å spille i kveld grunnet influensa, Ranieri velger å hvile brasilianeren til Palermokampen neste helg.

Man kan spekulere i et lag som ligner på noe som dette;

Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie; Camoranesi, Marchisio, Sissoko, Nedved; Iaquinta, Del Piero

Selv om BATE er et lag Juve skal slå, i alle fall etter hviterussernes prestasjoner mot Real Madrid (hvor de rojale spanjolene vant 2-0 og var fullstendig overlegne), er det grunn til å tro at man ikke stiller med noe annet enn et toppet lag i forhold til forutsetningene. Det er mulig at svensken Mellberg får sjansen til fordel for Legrottaglie, mens Molinaro kan ta plassen til De Ceglie. Giovinco kan kanskje få spille i stedet for Nedved. Den lille mannen er også et alternativ som spiss, siden man kun har tatt med tre angripere.

De som blir utelatt fra startellever og benk kan alltids ta seg en tur i Hviterusslands største by og hovedstad. Man kan ta en titt på hovedkvarteret til det gode gamle SUS som ligger her, de kulturinteresserte blant gutta kan stikke innom Opierny Teatr, som har holdt på siden 1933. Om værvarselet ikke skulle slå til kan man alltids ta turen innom Gorkyparken, som huser både en fornøyelsespark og et planetarium.

Nok om det! De østeuropeiske vertene er det første hviterussiske laget som deltar i Champions League, og spillere som Hleb og Kutuzov har spilt i denne blå og gule klubben. Tidligere har de spilt mot både Bologna og Milan i UEFA-Cupen, og blitt feid av banen ved begge tilfellene. Mot Juventus er det ventet at trener Viktor Goncharenko velger disse elleve til start;

Veremenko, Likhtarovich, Sosnovsky, Mirchev, Krivets, Nekhaichyk, Kazantsev, Sivakov, Stasevich, Yurevich, Zaunerchyk

Hvordan formasjonen ser ut når spillerne går på banen er uvisst, denne forventete startoppstillingen inneholder veldig mange midtbanespillere. Man mangler forsvareren Kahgush etter at han fikk rødt kort mot Real Madrid. Den vante oppstillingen for BATE er en slags 4-4-1-1. Kantspillerne Stasevich og Sivakov skal stelle i stand problemer for deres velrennomerte gjester, som de til tider klarte mot Real Madrid. BATE har tre strake seire i hjemlig serie, og håper på å ikke ende med null poeng i årets Champions League.

Forresten, den lille planeten 3012 Minsk som ble oppdaget i 1979 er oppkalt etter byen.

Martin Atkinson fra England skal dømme kampen, mens Peter Kirkup og Richard West skal løpe opp og ned langs sidelinjene og veive med flaggene sine. Engelskmannen deler i snitt ut to og et halvt gule kort og 0,1 røde kort i løpet av sine kamper.

Kampen går direkte på Viasat Sport Xtra1 kl. 2045, men med Manchester United og Arsenals kamper samtidig skal det godt gjøres å finne noe sted som vil vise denne affæren i offentligheten. Nye rykter på verdensveven tilsier at Bohemen i Oslo vil vise kampen!

Forza Juve!