Per-Jarle Heggelund svarte leserene!


Skrevet av Thomas Maurstad Larsson
Onsdag 24. september 2008 kl. 16:45

Norges beste fotballkommentator, Per-Jarle Heggelund, svarte idag på spørsmål fra den norsk Juventusfansen. Vet du hvilket lag Per-Jarle holder med, eller om han var god i fotball som liten? Det kan du få svaret på idag!

Spørsmålene til Per-Jarle Heggelund

1. Hva synes du om jobben til Juventus overgangsansvarlig, Alessio Secco?
Sportssjefen Secco har fått sine fortjente dose med pepper, etter feilkjøpene med Boumsong, Tiago og Almiron sist sesong. Men det skal sies at Juve har vært nede i helvete og snudd etter Moggis ufyselighet la en ekkel og klam hånd over hele klubben. Så å overta jobben etter gribben har nok ikke vært enkel, Juve kunne ikke plukke på øverste hylle lengre. Men Sissoko, Poulsen, Amauri, Mellberg er gode spillere som bidrar til en større bredde i stallen. Og kanskje skal Secco ha sin del av æren for at Buffon, Trezegol, Del Piero, Camoranesi og Nedved ble med til Serie B? Jeg er tvilende optimist.

2. Tror du Serie A vil få rike arabere, russere og amerikanske eiere i nærmeste framtid?
b) … Og hvor attraktive vil Juve være i en slik sammenheng
Jeg stålsetter meg og håper inn i det ytterste, bredeste lengste at dette aldri vil skje. Akkurat nå har vi 20 italienske klubber, og 20 italienske eiere. Eierskap i Italia handler om kjærlighet, følelser og omtanke. Noe en sjeik fra hvilket som helst araberland aldri vil kunne gi.

Juve er helt klart attraktiv i så måte da det er en av de klubbene i verden med mest fans. Med hele den gamle Agnelli-gjengen kommer alle som en til å snu seg i graven om dette skjer.

3. Planlegger du å reklamere mer for italienske fotballsider i fremtiden som mot Fiorentina?
Så klart, vi drar det samme lasset. Sammen er vi sterke for å bruke en velbrukt klisjé.

4. Planlegger Canal + mye Juventus fremover, eller avhenger det bare av seertall/resultater?
Dere fikk jackpot da Secco hentet inn Mellberg, Ekdal og Poulsen. For matchvalg hos oss handler ofte om nordiske interesser siden vi er fire land, Norge, Danmark, Sverige og Finland. Hadde ikke de tre spilt i Juventus så hadde vi garantert ikke vist Juves kamp i kveld. Kveldskampene lørdag og søndag blir bestemt i Italia, mens midtukerunder og søndag 15.00 så bestemmer vi selv. Så, gratulerer til nordiske influenser – det gir dere mer TV-tid.

5. Er Chiellini og Legrottaglie førstevalg sentralt for Gli Azzurri?
Nja, men i alle fall i Juve – Cannavaro vil nok fortsatt ha et ord med i laget. Men de to imponerte forrige sesong i Juventus og står veldig fint til hverandre. Rart å tenke på at ingen av dem var tenkt til midtstopperplassen egentlig, men snodig hvordan fotballverden kan gå. Legro var fabelaktig mot Georgia. Selv skulle jeg ønske å se mer av Criscito i Juventus, men nå får Genoa kose seg med han i stedet.

6. Hva er ditt personlige forhold til Juventus?
Som liten, så var jeg Juvefan. Eller, jeg hadde en Juvedrakt med nummer 7 Heggelund på ryggen. Elsket Boniek, Platini, Laudrup, Scirea. Den generasjonen. Men for meg så er det bare Arsenal som gjelder så det er svært behagelig å kunne nyte av alle lag, se sjarmen i alle i alle lag og på en merkelig måte heie på alle lag. Helt ærlig, så avskydde jeg Juve til tider under når Moggi holdte på som verst. Derfor er det deilig å se nye, rakryggede, trivelige og fintspillende Juve. Det er noe magisk med Juve, det har det alltid vært og det klarte selv ikke Moggi å ødelegge.

Har enorm tro på Claudio Marchisio og Paolo De Ceglie. De har DET om dere forstår. Drivet, mottaket, den rake ryggen som en Juvespiller skal ha. Juve har åpnet sterkt, dere bør være forberedt på mulig Scudetto-jubling 31. mai 2009.

7. Du kan velge spillere fra hele Juventus historie. Hvordan ville drømmelaget sett ut?

Den du.

4-4-2
Gianluigi Buffon

Claudio Gentile – Ciro Ferrara – Jürgen Kohler – Moreno Toricelli

Angelo Di Livio – Zbigniew Boniek – Michel Platini – Michael Laudrup

Alessandro Del Piero – Roberto Baggio

Benk. Angelo Peruzzi, Julio Cesar, Gaetano Scirea, Didier Deschamps, Zinedine Zidane, Andreas Möller og Gianluca Vialli.

8. Var du god i fotball som liten?
Hehe, treningsprodukt. Høydepunktet var seieren i 2. divisjon med Finnsnes i 1996. Spiller fortsatt fotball, mer seriøst en noensinne føles det som. Har skapt en klubb som jeg er grunnlegger, trener og kaptein for, som faktisk har tatt hele fotball-Sverige med storm. Få med dere Andrea Dorias fremganger her, AndreDoria.se

Vil avslutte med en liten video, som kanskje forklarer hvorfor vi elsker italiensk fotball. Dessuten hugger det litt i hjertet når Pessottino dukker opp. Man ser allerede hans smerte gjør man ikke?

Lykke til i kveld folkens. Deres interesse gir motivasjon så det holder og JuveNorge er kommet for å bli.

Forza Pinturicchio! Fotballhilsen fra Per-Jarle

Vi takker Per-Jarle for at han tok seg tid til å besvare våre spørsmål! Til slutt vil jeg legge til at jeg er meget skuffet over å ikke finne Antonio Conte på benken, men det er nå mitt eget problem! Gled dere til kveldens kamp som blir kommentert av nettopp Per-Jarle!