Sissoko innrømmer formsvikt


Skrevet av Thomas Maurstad Larsson
Onsdag 24. september 2008 kl. 11:39

Den Malisiske midtbanespiller er praktiserende muslim og faster således under “Ramadan”, september månded. Under den månedslange feiringen, avholder Muslimene seg fra å innta fast og flytende føde mellom soloppgang og solnedgang.

Sissoko forklarer at det er vanskelig å kombinere religiøs tro med fotballkarrieren i måneden feiringen varer og mener dette er grunnen til hans svake form i det siste. Som vi alle skjønner, trenger en fotballspiller mye mat å drikke for å tåle flere treningsøkter per dag i tillegg til et knallhardt kampprogram.

“Jeg synes det er dumt at jeg ikke klarer å yte like mye som normalt. Mot Cagliari var jeg utrolig sliten,” fortalte Sissoko til den italienske storavisen Gazzetta Dello Sport, før han fortsatte.

“Det var lettere i fjor. Jeg hadde nettopp kommet tilbake etter en hjernehinnebetennelse og en ankelskade, så jeg hadde mulighet til å gjennomføre Ramadan”. Alvorlig syke personer, og eldre med dårlig helse, kan nemlig få fritak fra skikken.

“Ramadan er en tradisjon og en plikt, ikke en form for tortur. Italia er et flerkulturelt samfunn og det er hyggelig at folk er tolerente.”

Til tross for Ramadan antar man at midtbanekrigeren kommer til å stille til start i dagens kamp mot Catania. Vi ønsker Sissoko og alle andre muslimer lykke til med Ramadan.

Forza Momo!