Juventus - Catania, 24.09.08, kl. 2030


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Tirsdag 23. september 2008 kl. 16:17

Juventus tar imot sicilianerne Catania i morgen onsdag. Il Rossoazzurri har startet sesongen bra, med to seire og ett forsmedelig tap for Inter. Walter Zengas menn kommer til Stadio Olimpico di Torino fulle av selvtillit og med en tidligere Juventino som spiss, Michele Paolucci.

Juventustrener Claudio Ranieri har i sin tid spilt 92 kamper for morgendagens motstander, og den tidligere forsvareren gjorde ett mål for Gli Elefanti. Man satser på at gjestene ikke gjør så mange mål i morgen.

Juventus har fått en liten skadekrise i trynet i løpet av de siste dagene. Nå som kampene kommer så tett, betyr dette at spillere fort mister både to og tre og fire kamper. Først og fremst mangler selvsagt portugiseren Andrade, han har vært ute lenge og det sies nå at kontrakten hans skal termineres. I tillegg mangler Zanetti og Zebina, de har begge vært ute av spill hele sesongen. Som om disse tre ikke var nok har målmaskinen Trezeguet bestemt seg for å pådra seg skader i begge knærne som har ført til en stor operasjon i dag, som forresten var vellykket, og franskmannen blir i alle fall ute til over nyttår. Camoranesi hinket av banen mot Zenit, og spilte ikke nå i helgen. Han er heller ikke tatt med i Ranieris tropp. I tillegg er verdens beste målvakt skadet, og kommer til å være ute en uke eller to.

Det betyr noe sånt fra start imorgen;

Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie; Marchionni, Sissoko, Poulsen, Nedved; Amauri, Del Piero

For gjestenes del mangler superspissen Ginotha Spinesi, og de to argentinerne Carboni og Alvarez. Det betyr mest sannsynlig dette laget i rødt og blått;

Bizzari; Sardo, Stovini, Silvestre, Silvestri; Ledesma, Biagianti, Tedesco; Mascara; Paolucci, Martinez

Før denne kampen har Juventus tre 1-0 kamper å se tilbake på. Dermed er det nærliggende å tro på noe lignende i morgen. Dog stiller mest sannsynlig Ranieri med både Amauri og Del Piero på topp imorgen, og de kan jo lage mål. Det er noe fint med et Juventus som drar iland feiende flotte 1-0 seire igjen, så man slipper den offensive gladfotballen man ble servert forrige sesong av Il Bianconeri. Den får Walter Zenga og hans Catania stå for. De pleier å være litt vanskelige å ha med å gjøre disse øyboerne, selv om deres siste seier mot Juve var i jubelsesongen 1964/65 da Danova, Calvanese og Rambaldelli satte tre i mål bak en forfjamset Anzoli i Juventusmålet. Da Costa reduserte, men det var ikke nok.

Forrige sesong måtte La Vecchia Signora kjempe for hele to [sic!] poeng mot laget som til slutt endte på 17. plass i Serie A. Det kan man ikke ha noe av denne sesongen. To mål av Del Piero sikret 1-1 både i Torino og på Sicilia, så da får man håpe på to til fra kapteinen i morgen.

På kampdagen er det i følge internettet rundt 20% sjanse for nedbør og det skal være omtrent 15 grader Celcius (pluss/minus 60 grader Fahrenheit for de som foretrekker den måten å telle temperatur på). Relativt fine forhold for fotball med andre ord. Kanskje så bra at Ranieri tør å sende Giovinco på banen til og med!

Som tidligere nevnt, 1-0 til Juventus vil nok ikke gi verdens beste odds, men det er en plausibel prediksjon.

Denne affæren vises i sin helhet på Canal+ på deres Sport1, og sendingen starter fem minutter før kampen.

Forza Juve!