Cagliari - Juventus, 21.09.08, kl. 15.00


Skrevet av Thomas Maurstad Larsson
Søndag 21. september 2008 kl. 13:55

Turen går denne gangen til Stadio Sant’Elia og Sardinia for våre sort/hvite helter. Juventus møter Cagliari i Serie A etter Champions League-oppturen mot russiske Zenit. Det ble en tøff kamp i fjor, hvor Juventus til slutt stakk av med seieren 3-2.

Noen morsomme fakta

Det ærverdige Sardinia er Italias nest største øy, bare slått av Sicilia. Sett bort i fra fotball, har øya stolte tradisjoner for Dart. Mange mener faktisk at spillet kan ha oppstått på øya, nærmere spesifisert i regionen Sassari mot sluttet av femtenhundretallet. Brett “The Sardinian” Welch representerer øya i spillet og har store planer om å vinne neste års Verdensmesterskap. Vi kan vel ikke annet enn å ønske han lykke til.

Nå er det derrimot fotball som gjelder på Sardinia. Vertene har ikke tatt poeng på sine to første kamper og har en målforskjell på 2-6. Ikke imponerende tall med andre ord. Med tanke på at laget så vidt holdt seg i Serie A i fjor, skal Cagliari ikke by på de alt for store prøvene for et Juventuslag i flyt. Allikevel er det ved denne typen kamper, med favorittstempelet i panna, at Juventus tapte flest poeng under fjorårets ligaspill.

Lagoppstillinger

Claudio Ranieri har tatt ut følgende spillere:

1 Buffon, 12 Chimenti, 13 Manninger
3 Chiellini, 4 Mellberg, 15 Knezevic, 21 Grygera, 28 Molinaro, 29 De Ceglie, 33 Legrottaglie
7 Salihamidzic, 11 Nedved, 18 Poulsen, 19 Marchisio, 20 Giovinco, 22 Sissoko, 30 Tiago, 32 Marchionni, 40 Rossi
8 Amauri, 9 Iaquinta

Sannsynlige lagoppstillinger:

Cagliari:
Marchetti; Pisano, Bianco, Lopez, Agostini; Biondini, Cossu, Parola; Lazzari; Larrivey, Acquafresca.

Juventus:
Buffon; Grygera, Legrottaglie, Mellberg, Molinaro; Salihamidzic; Sissoko, Poulsen, Nedved; Iaquinta, Amauri.

Skader.

David Trezeguet er ute i opptil 4 måneder etter at man valgte å operere kneet til franskmannen. Mauro Camoransi og Alessandro Del Piero mangler også etter å ha pådratt seg småskader mot Zenit. De to sistnevnte er antagligvis tilgjengelige til neste kamp. Skadene kan åpne døren for Sebastian Giovinco, som ikke har fått spille et eneste minutt så langt i årets sesong. Dette er det mange som ser frem til!

Cagliari skal være grei skuring for et Juventuslag i flyt, selv uten tre av lagets nøkkelspillere. Et annet spørsmål er venstrekanten i forsvaret, der Molinaro har skuffet stort så langt i sesongen. Kanskje vi får se en opplagt De Ceglie på banen fra start i steden?

Synd at Sverre ikke har muligheten til å skrive dagens analyse. Dere får ta til takke med noe langt dårlige. Forza Juve!