Mercato og lignende


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Torsdag 21. august 2008 kl. 16:07

Det begynner å nærme seg seriestart og slutten på overgangsvinduet for denne gang. I den anledning kommer en kjapp gjennomgang av de heiteste og teiteste nyhetene denne uken, i tillegg til litt annet gøy!

Stephen Appiah fra Ghana er fristilt fra kontrakten i Fenerbache og drømmer om en retur til Juventus. Midtbanespilleren var to sesonger i Torino mellom 2003 og 2005 og gjorde sine saker helt greit, og nå vil han tilbake. Da han var i klubben sist ble han brukt som en offensiv spilloppmaker, og ikke som det rivjernet han er. Det var noe av grunnen til at han ikke presterte som ønsket. Rivjern er det dessverre nok av i Juve, og det skal nok endel til før den sorte diamanten får kontrakt hos Il Bianconeri.

Argentineren Pablo Zabaleta snakkes det mye om etter hans prestasjoner i OL. Forsvareren og midtbanemannen har kontrakt med Espanyol og en utkjøpsklausul på £ 8 millioner. Dette får all verdens ryktemakere til å knytte spilleren til stort sett alle klubber av en viss størrelse. Det virker veldig lite sannsynlig at Zabaleta skal til Juventus.

Tiago skal ha takket nei til Liverpools blå klubb, Everton. Minnene fra en annen blå klubb i England skal ha vært utslagsgivende for avslaget.

Juventus skal ha hvilt sine årvåkne øyne på ungguttene Sofiane Feghouli, Moussa Dembele og Tomas Necid fra henholdsvis Frankrike, Belgia og Tsjekkia. Dette har ført til storm i diverse vannglass rundt omkring i useriøse medier, og man hevder at disse kan være aktuelle for La Vecchia Signora. Den 19 år gamle tsjekkiske spissen spiller for Slavia Praha og gjorde mye mål i U-19 EM, og han kommer nok til å dra til Tyskland for å spille fotball. Belgieren har gjort mål mot Italia i OL, og er således en heit potet. Selv om AZ Alkmaarspillerens agent har uttalt at det ikke har vært noen interesse fra Italia skal den offensive midtbanespilleren være på vei til Juve, forstå det den som kan. Franskmannen, som har aner fra Algerie og således sammenliknes med en viss annen franskmann med aner fra Algerie, har tiltrukket seg mange klubbers oppmerksomhet, men kommer nok ikke til å dra til Juventus med det første. Spilleren selv foretrekker England og da blir det gjerne dit man drar.

Etter Chiellinis skade er det “krise” i Juventus’ forsvar, og ryktemakerne har svaret klart. Christian Terlizzi, den 28 år gamle midtstopperen skal være redningen for et Juventus som visstnok rakner fullstendig. Han har vært god for Catania, men tidligere erfaringer med spilleren tilsier at han aldri vil kunne prestere over en lang periode. Andre forsvarere som har blitt nevnt er Guglielmo Stendardo og Dario Dainelli. Et rÃ¥tips i denne situasjonen ville være å ikke vente at noen nye forsvarere skal ankomme.

Ellers kan man jo ta med at Juventusdirektør Giovanni Cobolli Gigli uttalte på mandag at man ikke kom til å hente noen nye spillere i dette overgangsvinduet…

Som allerede beskrevet spilte Italia uavgjort mot Østerrike på onsdag, og Del Piero hadde en grov bommert foran mål. Han velger å skylde på banen for bommen, og forholdene skal ifølge “Siri Kalvig” ikke ha vært ideelle. Man kan bare håpe på perfekte plener når sesongen virkelig er i gang!

Apropos landskamper på onsdager. Norge spilte mot Irland på Ullevaal og på gjestenes benk satt ingen ringere enn den gamle Juventustreneren Giovanni Trapattoni, den tidligere Juventusprofilen Marco Tardelli og den irske Juventushelten Liam Brady. Sistnevnte endte tilogmed på sykehus etter Norgesvisitten med ryggplager. Litt av en gjeng! Både Brady og Tardelli var med i Trapattonis ekstremt suksessrike versjoner av Juventus på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet.

Det er agurktider i Calcio, men snart er det Serie A igjen!

I kveld er det faktisk Trofeo Birra Moretti i Napoli og Juventus, Milan og vertene skal gjøre opp seg imellom om et års forbruk av det eminente italienske Birra Moretti Zero selvfølgelig. Nei, premien er nok ikke så mye mer enn heder og ære, men det kan fort være nok når man har med italienere å gjøre. Skru på tven i kveld i halv ni-tiden, så får man mest sannsynlig med seg OL. På diverse datamaskiner i det ganske land skal det dog være mulig å få med seg kveldens fotball. Juventus har fem seire i denne turneringen som har holdt på i 11 år, og dagens første kamp er, som i fjor, Napoli – Juventus! Om man skal tro Claudio Ranieri vil han satse på unggutter i årets ølkamper, og det kan jo gjøre det hele litt mer interessant. Treneren har tatt med seg disse til San Paolo,

Pinsoglio, Chimenti, Manninger, Grygera, Legrottaglie, Duravia, De Paola, Ariaudo, De Ceglie, Molinaro, Salihamidzic, Sissoko, Ekdal, Tiago, Esposito, Castiglia, Rossi, Nedved, Giovinco, Amauri, Pasquato

Kl. 2030 altså, på Canale 5 for de som har tilgang til det.

Forza Juve!