Marcello Lippis Azzurri spilte 2-2 mot Østerrike


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Onsdag 20. august 2008 kl. 21:45

Den legendariske Juventustreneren Marcello Lippi ledet Italias landslag for første gang siden VM-finalen 2006 i kveld, og det endte 2-2 mot Østerrike.

Lippi valgte en 4-3-3 formasjon med disse spillerne fra start,

Buffon; Zambrotta, Bonera, Barzagli, Grosso; Gattuso, Pirlo, De Rossi; Di Natale, Gilardino, Del Piero

Man kjenner igjen kaptein Del Piero og målvakt Buffon fra Juventus, og i tillegg til disse to fikk Nicola Legrottaglie endelig ikle seg den blå drakten igjen. Midtstopperen erstattet Barzagli i pausen, og fikk sin åttende kamp for Italia. Etter kampen takket han Gud for de ekstreme omveltningene i hans karriere det siste året, fra å være på det nærmeste klar for tyrkisk fotball for et år siden til å spille seg inn i startelleveren til Juventus og nå få spille landslagsfotball igjen.

De to andre spillerne fra Juventus gjorde en fin figur, tross to innslupne mål fra Buffon og ingen mål fra Del Piero. Østerrikes mål var av den kuriøse sorten og målvakten kunne ikke avverge noen av de, mens Del Piero hadde en stor sjanse som han satte utenfor. Superspissen hadde også et par flotte framspill til Gilardino som burde gjort mål på i alle fall en av de, men han fikk målet sitt til slutt. Utligningsmålet til Italia var et selvmål av den østerriske målvakten Oczan, som erstattet Juves nykommer Alex Manninger i pausen.

Alvoret begynner om noen uker for Lippi og hans Italia, og da mest sannsynlig med en del Juventusspillere i troppen. Vi gleder oss!

I tillegg til de italienske og østerriske stjernene spilte Olof Mellberg for Sverige da de tapte 3-2 for Frankrike, Zdenek Grygera spilte for Tsjekkia i det uavgjorte oppgjøret mot England, og Christian Poulsen spilte for Danmark da de ble knust 3-0 av Europamesterne Spania.