Spillerprofil: Cristian Pasquato


Skrevet av Andreas Olav
Torsdag 14. august 2008 kl. 18:40

En ny spillerprofil er her, denne omhandler vidunderbarnet Cristian Pasquato. Mange som kjenner til denne karen mener han er den nye Del Piero. Her er litt innformasjon om 19 åringen:

Cristian Pasquato er hans navn og han ble født 20 juli 1989 i Padova hvor Del Piero også ble født! Gutten er 1, 72 meter høy og veier 70 kilo. Han har fått kallenavnet “little big wonder.” Pasquato begynte sin offisielle karriere i Montebelluna i en alder av 13 år, men det tok bare en sesong der før han ble hentet til Juventus i sesongen 03/04 når han spilte for Giovani Nazionali. Han går nå inn i sin andre sesong for Juvetus Primavera trolig hans siste år før han blir hentet til a-laget eller blir leid ut! Med Juventus har Cristian vunnet Aillievi league og en ungdommscup med Berretti, vi får håpe han vinner Giacinto Facchetti i år.

Han har spilt for Italia i alle år siden han startet for Italia u-15. Ifjor var det u-19 han spilte med, i 2009 skal han prøve å spille seg til fast plass på Italia sitt u-21 lag.
Dersom han fortsetter å spille like bra som han nå gjør så kan det fort bli plass på Azzurri også, men vi får vente og se!

Pasquato sine spesialiteter er jo som de fleste vet dødballer. Han har en utrolig følsom høyrefot som tar alle cornere og frispark Juventus Primavera får.
“Little big wonder” har flere kvaliteter, blant annet en ekstrem teknikk som får de fleste motstandere ute av spill, han er rett og slett en driblefant av ypperste kvalitet. Han har en veldig bra avsluttningsevne, noe som en spiss som han trenger.
Han kan spille hvor som helst på topp, men han er best som hengende spiss. Det er en av grunnene til at de kaller han den nye Del Piero fordi han har en utrolig lik spillestil plus at han kommer fra Padova så klart.

Han har fått en kamp i serie a og den kom mot Catania hjemme på Olimpico den 11 mai 08 rundt klokken 16:47 han ble byttet med Del Piero og fikk spille i et og et havlt minutt, så han fikk ikke vist seg så veldig fram! Han har spilt flere kamper i Juvedrakten og fikk for eksempel spille i Kina mot South China hvor han fikk straffe som Trezegol scorte på. Han spilte også mot Shanghai Shenua og Parma mens han var i Asia! Hans første uoffisielle mål kom mot pro lega divisone 2 laget Mezzacorona hvor han dro fra to mann og satte ballen enkelt i mål via en Mezzacorona spiller, men han fikk målet!
Nå ventes det at han skal få flere kamper i serie a for Juventus og kanskje noen i cl.

Fremtiden hans er ennå usikker, men han vil trolig spille en sesong til for Juventus Primavera etter dette kan det våre mange spillere som har lyst på hans kontrakt vi får håpe at han blir i Juventus eller at han blir leid ut til et dårlig lag i serie a eller et lag fra serie b.
Det er hvertfall nesten sikkert at han får en fin fremtid i fotballverdenen, lykke til Cristian Pasquato!

Il nuovo fenomeno Cristian Pasquato