Juventus 4 - 0 Artmedia, 13.08.08


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Onsdag 13. august 2008 kl. 23:09

I sesongens første gjeldende kamp slo La Vecchia Signora til med en brakseier over slovakiske Artmedia. Heltene i sort og hvitt ga seg ikke før det stod 4-0!

Det er ikke første gang nettopp Artmedia taper 4-0 i Italia. I november 2005 besøkte de mektige Giuseppe Meazza i gruppespillet i Champions League, og tapte med de samme sifrene. I dag var det Juventus som skulle feie de regjerende slovakiske mestrene av banen foran 23102 oppmøtte, og det klarte de til gagns!

Claudio Ranieri stilte med dette mannskapet,

Buffon; Grygera (Iaquinta 16), Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Camoranesi, Sissoko, Poulsen, Salihamidzic; Trezeguet, Del Piero (Amauri 73)

Ingen andre enn midtbaneeleganten Mauro Camoranesi dro i gang målkalaset da han banket inn 1-0 etter syv minutter. Italargentineren startet angrepet selv, og det endte med at Grygera kom i en farlig posisjon i sekstenmeteren, han falt og ballen spratt til Juves nummer 16 som satte ballen sikkert i mål.

Grygera måtte ut med skade etter 16 minutter, og treneren valgte å sette inn Iaquinta (!) og flytte Salihamidzic til forsvaret.

Juventus fortsatte å angripe, og etter 26 minutter doblet kapteinen ledelsen med et fantastisk mål. Alessandro Del Piero spilte vegg med Trezeguet og skjøt knallhardt i det lengste hjørnet, målvakten var sjanseløs!

3-0 kom seks minutter før sidebytte, Camoranesi løftet et frispark inn i feltet og Giorgio Chiellini kjempet ballen i mål.

I andre omgang beholdt Bianconeri trykket, og fortsatte å skape sjanser. I tillegg kom faktisk bortelaget til noen farligheter, og blant andre Odd Grenlands tidligere “stjerne” Zbynek Pospech forsøkte seg. Det skulle dog ikke bli flere mål før Nicola Legrottaglie på sedvanlig vis stanget inn et hjørnespark helt på slutten. På overtid kunne det fort blitt fem, men målvakten reddet Iaquintas forsøk mens Amauri skjøt høyt over.

Det er klart at motstanden ikke var allverden, men dette er et lag som var i gruppespillet i Champions League i 2005/06, og som slo Celtic 5-0 hjemme for å komme seg dit. I tillegg slo de Porto borte og spilte uavgjort mot Rangers borte og hjemme, og uavgjort hjemme mot Porto. Så dette er et lag som har prestert før, derfor bør ikke kampen i Slovakia undervurderes!

Sesongen er i gang for alvor!

Forza Juve!