Manchester United 0 - 0 Juventus, 06.08.08


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Torsdag 7. august 2008 kl. 09:02

I sesongoppkjøringens siste kamp maktet verken vertene eller gjestene å gjøre mål. Juventus’ første besøk på Old Trafford siden Champions Leaguefinalen i 2003 var en helt grei gjennomkjøring før man skal ut i kvalifisering for den gjeveste europacupen neste uke.

Claudio Ranieri uttalte før kampen at han ville ha flyt i spillet og ikke kom til å gjøre så mange bytter mot Manchester United. Dette skulle være en kamp hvor man skulle etablere et slags førstelag og forsøke å spille den fotballen man ønsker.

Treneren valgte å stille med disse elleve fra start,

Buffon; Grygera, Mellberg, Legrottaglie, Chiellini; Camoranesi, Sissoko, Poulsen, Salihamidzic; Iaquinta, Del Piero

Utover i kampen gjorde man følgende bytter, Amauri for Iaquinta i pausen, Marchionni for Camoranesi 15 minutter senere, Trezeguet for Del Piero i det 71. minutt, Rossi for Salihamidzic etter 74 minutter, Ekdal for Sissoko åtte minutter før slutt og Tiago for Poulsen ett minutt før full tid.

Mot de engelske mestrene gjorde Juventus en fin figur. Selv om Juventus stilte med et noe mer toppet lag enn Manchester United, skal man ikke kimse av resultatet og spillet i gårsdagens kamp. Engelskmennene er ikke bare regjerende mestre i England, men også i Champions League. At man da spiller jevnt med disse tyder på at man er klar for Europa.

Sir Alex Ferguson startet med dette laget,

van der Sar; Brown, Ferdinand, Vidic, Evra; Giggs, Fletcher, Scholes, O’Shea, Martin; Tevez

Kampen var jevnspilt og hadde få sjanser. Del Piero hadde en stor en og Fletcher likeså. Det var forsvarsspillet som imponerte for Il Bianconeri, og Legrottaglie sto fram som en sjef i midtforsvaret. Savnet av Nedved og Molinaro på venstresiden gjorde at de offensive bidragene herfra var fraværende, mens Camoranesi på den andre siden gjorde tingene sine helt fantastisk. Det var tydelig at fokuset var på det defensive, all den tid man stiller med Sissoko og Poulsen sentralt på midten. Del Piero var den klart beste av de fire spissene som fikk prøve seg, men også han manglet målet. Fraværet til Molinaro, Zanetti og Nedved gjorde det offensive spillet vanskeligere, og flyten Ranieri snakket om var det vanskelig å se, med unntak av et par episoder. I tillegg manglet De Ceglie, Marchisio og Giovinco, som er i OL.

Neste uke er det alvor, da står Artmedia Bratislava på den andre banehalvdelen og skal forsøke å fravriste Juventus drømmen om Champions League. Om man spiller som mot Manchester United klarer de i alle fall ikke å gjøre mål, men Juventus trenger å sette sjansene sine.

Forza Juve!