Primavera, fra 1962-2008!


Skrevet av Andreas Olav
Fredag 18. juli 2008 kl. 16:32

Siden 1962 har man hatt et ligasystem for ungdommer under 20 år i Italia, da var det delt opp i to grupper alle lagene fra Serie A i en gruppe og alle lagene fra Serie B i en gruppe.

Det var i 1915 ungdomsfotballen ble presentert av engelskmannen Jack Reynolds som etablerte Ajax sitt kjente ungdomssystem. Han mente at det viktigste på ungdomsnivå var å utvikle ungdommens tekniske ferdigheter, pasningskvalitet og samarbeid som de etter hvert kunne utnytte på seniornivå.
Så det tok hele 47 år før man begynte med ungdomsfotball som vi kjenner den i dag i Italia, og det skulle komme til stor nytte for mange toppklubber i Italia.

For Juventus så startet det perfekt i 62/63 sesongen, de hadde en god, ung stall som vant ungdomsturneringen for serie a lag. Det var Como som vant ungdomsturneringen for serie b lag. Det tok hele ni år før de vant den igjen, sesongen 71/72. Siste gang de vant var under Marchisio og Giovincos mannskap i sesongen 05/06. Til sammen har de vunnet fire ganger.
I fjor endte de unge Juventus spillerne i kvartfinalen etter et overraskende tap mot Fiorentina (2-1) etter at de hadde slått Milan i åtendedelsfinalen (2-1 og 1-1.)

Det var først i 2006 at sluttspillet ble oppkalt etter den tidligere Inter spilleren Giacinto Facchetti.