Milan - Juventus, 25.02.12, kl. 2045


Skrevet av Sverre Skram Vatne
Fredag 24. februar 2012 kl.13:01

For en kamp vi har foran oss i helgen. Juve reiser til et fullsatt San Siro og skal møte serielederen Milan. Det er de to store lagene i Italia som barker sammen foran 80 000 riv, ruskende gale italienere.

Juventus er fortsatt ubeseiret, og etter to uavgjorte kamper mot Siena og Parma fikk man en etterlengtet seier mot Catania forrige helg. Milan leder serien med ett poeng etter å ha spilt én kamp mer.

Helt siden Ibrahimovic begynte å slå ned motstandere har det vært snakket om han skulle miste denne kampen. I går ble det endelig klart at han faktisk er suspendert, tross twittermeldinger om at han skulle bli klarert.

Videre mangler Milan Cassano og Gattuso som følge av merkelige langtidsskader, mens Maxi Lopez, Boateng, Merkel, Strasser, Seedorf og Aquilani har mindre skader som mest sannsynlig holder de borte fra kampen. Dermed forventes det at Allegri bruker disse fra start,

Abbiati; Abate, Mexes, Thiago Silva, Antonini; Nocerino, Van Bommel, Muntari; Emanuelson; Pato, Robinho

Med tanke på skadene har ikke Milan så mange alternativer. Nesta kan gå inn i forsvaret, Ambrosini kan få sjansen på midtbanen, mens El Shaarawy kan få en av spissplassene eller som trequartista.

Conte mangler kun Marrone, og kan dermed velge ganske fritt. Sjefen har byttet litt på formasjonen denne sesongen, og brukt både tre- og firemannsforsvar, tre-, fire- og femmannsmidtbane, og en, to og tre spisser. Så det hele er ganske åpent. Gazzetta dello Sport tror på denne startelleveren,

Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe; Quagliarella, Vucinic

Her er det naturligvis mange variasjoner som kan bli gjeldende. De Ceglie, Estigarribia og Giaccherini kan fort få muligheten på midtbanen, mens både Borriello og Matri er aktuelle på topp. Forsvaret er nok spikret.

Dette blir den 186. seriekampen mellom de to italienske gigantene, 92 har foregått i Torino, 92 på Milans hjemmebane og én (i 1906) på US Milaneses hjemmebane i Milano med Juventus som hjemmelag. Av de 92 på Milans hjemmebane har Juventus vunnet 24 kamper, Milan har vunnet 31 og 37 har endt uavgjort, man har sluppet inn 23 mål mer enn man har laget (110-133). Forrige sesong vant Juventus 2-1 etter mål av Quagliarella og Del Piero, året før vant Milan 3-0.

Av minneverdige oppgjør kan man nevne 6-1-seieren til Juventus for 15 år siden. Jugovic lagde to mål den gangen, Zidane klarte såvidt å lure inn et straffespark, mens Amoruso lagde ett mål og Vieri to på slutten. Simeone reduserte for Milan. Tidligere har Juventus gått på noen skikkelige stjernesmeller, type 5-0 og 8-1, men det er over 50 år siden, så det er ikke så farlig.

Blant dagens spillere har Del Piero laget syv mål mot Milan i seriesammenheng, mens Inzaghi faktisk har laget åtte. Fem for Juve mot Milan og tre mål andre veien. Mest sannsynlig får ingen av de sjansen i morgen.

Tagliavento dømmer kampen i morgen, han får med seg Di Liberatore og Romagnoli på linjene, og Rizzoli som fjerdemann. Tidligere har den godeste Paolo dømt Juventus i 14 seriekamper. Seks har endt i seier, tre har endt med ett poeng og det har blitt fem tap. Denne sesongen har begge kampene han har dømt endt uavgjort (mot Napoli og Udinese). Han har vist ut tre Juventusspillere, Zebina, Sissoko og Buffon, og gitt ut to røde kort til motstanderne. Han har delt ut åtte straffer, tre til Juventus og fem til motstanderne. Diego og Hamsik har bommet, seks av de har gått i mål. Del Piero har laget syv mål med Tagliavento som dommer.

Nå nærmer man seg mars, og været i Italia endrer seg tilsvarende. Det skal være sommertemperaturer (etter Bergensstandard) og lettskyet. Rammene rundt kampen skal således være særdeles godt tatt vare på, så gjenstår det å se om gutta leverer på banen. Canal+ og Canal9 viser kampen, og Espen Ween kommenterer. Sendingen starter en halvtime før det hele går av stabelen.

Kvart på ni i morgen altså.

Forza Juve!