Sampdoria 0 - 0 Juventus


Skrevet av Morten Asplin Gauslaa
Søndag 23. januar 2011 kl. 17:15

Ettermiddagskamp fra Italia. Genova var stedet for dagens begivenhet når Delneris tidligere arbeidsgiver inviterte til kamp. Oppgjøret sådan forløp seg som en ekte gladiatorkamp og endte med en smultring til hvert av lagene.

JUVENTUS (4-4-2): Buffon; Motta, Bonucci, Chiellini, Traoré (Grosso ’2); Krasic (Del Piero ’56), Sissoko, Aquilani (Martinez ’85), Marchisio; Amauri, Pepe.

SAMPDORIA (4-4-2): Curci; Zauri, Volta, Lucchini (Accardi ’10), Ziegler; Mannini, Palombo, Poli, Guberti; Macheda, Pazzini (Pozzi ’60 (Tissone ’70)).

Etter ett minutts stillhet i forkant av kampen ble det hele sparket i gang foran et fullsatt og stemningsfullt Marassi. De første minuttene ble preget av et hundretalls tøffe dueller og før vi hadde spilt ti minutter hadde begge lag blitt nødt til å gjøre sine første bytter. Traoré så ut til å slite med en skade og Grosso tok hans plass på venstrebacken. Deretter var det jernmannen Lucchinis tur til å kaste inn håndkledet. Dermed var listen lagt for en meget tøff kamp i Genova.

Det skulle faktisk gå hele 30 minutter før publikum ble servert den første sjansen i kampen. Krasic tar ballen flott med seg inn på Dorias banehalvdel og spiller til Pepe, som slår et skummelt innlegg mot Amauri i feltet. Volta fikk riktignok en fot på ballen og ut til corner. Den påfølgende corneren fant Bonucci helt alene på bakre stolpe, men Curci var med på notene og reddet forsøket mesterlig. Stor sjanse til Juventus!

Bortelaget fortsatte å forsøke seg fremover. Men vertene lå kompakte og meget disiplinerte i forsvar og stengte det som var av rom, mesterlig. I andre enden hadde Buffon en forholdsvis rolig søndags ettermiddag. Var han borti ballen i første omgang?

Stort mer skjedde ikke de første 45 av særlig karakter. En haug med frispark, gestikuleringer og dårlige pasninger er stikkord som kort og greit oppsummerer omgangen. Publikum var heller ikke fornøyd og pep spillerne inn i garderoben, forståelig.

Pause. 0-0.

Etter noen ord fra lagenes respektive trenere i pausen var spillerne igjen klar for fotballkamp. Det startet dog slik den første endte. Hvite og blå spillere lå strødd som fluer på det grønne gresset.

Den første sjansen tilfalt Sampdoria og Pazzini, og for en mulighet til 1-0 det var. Et skudd endte opp hos Pazzo som fra elleve meter merkelig nok klarte å sette ballen utenfor målet til Buffon. Juventus slapp med skrekken, heldigvis. Denne sjansen satt riktignok noe fyr på kampen og Pepe viste seg frem i motsatt ende sekunder senere, dessverre også han uten hell.

Noe måtte gjøres, og hva passer ikke da bedre enn at numero dieci knyter på seg skoene og gjør seg klar til å komme innpå. Krasic var mannen som ble ofret til fordel for Del Piero, nok en skuffende oppreden av serberen. Il Capitano åpnet meget frisk og var kjapt ute med å sette sitt preg etter innhoppet.

65 minutter spilt og vi får et godt bilde på hva denne kampen går ut på. Chiellini viser hvordan en takler steinhardt og rent i duell med innleide Macheda. Mektig!

Amauri, for anledningen antrukket med ansiktsmaske får en gylden mulighet idet vi gikk inn i de siste 20 minuttene. Et innlegg fra Pepe blir “flyveheadet” fra brasilianeren, dessverre over målet. Det var fra høyresiden det skulle skje, denne gang Motta som forsøkte å finne medspillere inne i feltet. Men nok en gang klarert til corner. Stillingen forble 0-0 og klokken tikket faretruende mot full tid.

Like etter var det Sampdorias tur å teste bortelagets defensive rekker. Etter mye klabb og babb endte et skudd fra Tissone ufarlig utenfor målet til Buffon. Oppgjøret var for alvor ikke ferdig, og en scoring lå absolutt i luften.

Full tid var rett rundt hjørnet og om det skulle scores her i dag var det nødt til å skje ekstremt kjapt. Martinez ville i det minste gjøre et forsøk og satt fart. Et flott initiativ endte hos Del Piero som fikk muligheten fra litt skrått hold, men Curci er nok en gang på plass med en livsviktig redning. Minuttet senere er Juventus nok en gang frempå. Et fantastisk innlegg endte opp hos Martinez før ballen til slutt falt ned hos rett i klypene på i bluchieratis keeper. Et øyeblikk senere og dagens kanskje aller største sjanse. Bortelaget for alvor på jakt etter tre poeng idet Motta spiller 45 grader ut til Del Piero som helt alene fra straffemerket utrolig nok setter ballen over. Enorme sjanser til bianconeri, men utrolig nok sto det fortsatt 0-0.

En siste krampetrekning fra Chiellini hjalp lite, det endte med uavgjort i Genova til tross for en haug med store sjanser. En knokkelkamp av et oppgjør, noe syv gule kort er et godt bilde på.

Slutt. 0-0.

Neste helg venter Udinese hjemme på Olimpico. Da forventer både den ene og den andre noe vidt forskjellig fra det en ble servert i dag. Riktignok skal laget først møte Roma i Coppa Italia. Der forventes det også seier om en har planer om å vinne titler denne sesongen.