Bologna – Juventus 0-0


Skrevet av Øyvind Sanden
Søndag 24. oktober 2010 kl. 19:05

Etter en fantastisk kamp hjemme mot Lecce forrige uke, var forhåpningene store da Juventus reiste til Bologna for å gjeste et lag i nød av poeng.

JUVENTUS:

Storari; Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie; Krasic (Del Piero ’62), Melo, Aquilani, Marchisio; Quagliarella (Martinez ’71), Amauri (Iaquinta ’21)

BOLOGNA:

Viviano; Garics, Portanova, Britos, Cherubin; Mudingayi; Busce, Radovanovic (Casarini ’62), Ekdal (Mutarelli ’85), Paponi (Gimenez ’75); Di Vaio

Forhåpningene var nok høye blant publikum da det mestscorende laget i Seire A gjestet Stadio Renato Dall’Ara, men det var hjemmelaget som fikk dagens første sjanse. Juventus’ utlånte svenske, Albin Ekdal, spilte gjennom en annen ex-Juventino. Marco Di Vaio fikk sklidd inn et innlegg til Paponi rett foran Juventusburet. Storari fikk kontroll på skuddet, men sjansen ble uansett blåst av for offisde etter bare to minutter spilt.

Lagene kjempet hardt om å få kontroll på kampen, og i åpningsminuttene ble det delt ut to gule kort, ett til hvert lag. Av Juventusspillerene var det Marco Motta som ble oppført etter en stygg takling bakfra. Tolv minutter var spilt da Juventus kom til sin første sjanse. Quagliarella er kjent for å score spektakulære mål, men denne gangen var ikke helvollyen fra 35 meter nok til å overliste Viviano.

Få minutter senere var Juventus på farten igjen. Motta kom seg fri helt nede ved cornerflagget og fikk slått et innlegg inn i feltet. Der hoppet Amauri høyest, men headingen var for svak og gikk rett i klypene til ballguttene. To minutter senere fikk Amauri en ny mulighet, denne gangen fra Aquilanis corner. Dessverre gikk også denne headingen utenfor mål.

Juventus fortsatte å presse på fremover. Krasic vant ballen i Bolognas egen sekstenmeter og slo hardt inn mot Quagliarella på fire meter, men Portanova stod på rett plass til rett tid og fikk blokkert skuddet.

Allerede 21 minutter inn i førsteomgang kom kampens første bytte, og det var en skadet Amauri som gikk av banen til fordel for Iaquinta. Det tok ikke lang tid før han fikk markert seg, da han stanget et innlegg like ved siden av mål.

I løpet av den første halvtimen handlet det meste om Juventus, men unggutten Paponi viste at også Bologna ville være med på leken da han løsnet på kruttet fra drøye 30 meter. Skuddet var farlig nært, men Storari hadde god kontroll.

Dagens største mulighet kom da dommer De Marco bestemte seg for å blåste straffe til Juventus etter en dristig filming fra Krasic, og Iaquinta gikk opp for å ta straffesparket. Skuddet var derimot helt håpløst, og Viviano kunne gjøre en enkel redning og lagene gikk til pause med 0-0.

I andreomgang var det enda mindre fart på kampen, og det skulle gå lang tid før vi fikk se en skikkelig sjanse. Det var faktisk ikke før innbytter Martinez begynte å leke at spenningen steg litt. Uret viste 74 minutter da den driblesterke kanten dro av to mann før han fikk skutt like ved siden av mål.

Andreomgangen var sterkt preget av mislykkede innlegg og håpløse langskudd. Hjemmelagets største mulighet ble servert av Muntarelli i sluttminuttene da skuddet hans gikk via et Juventus-bein og mot mål. Etter litt krangling, ble Storari til slutt enig med ballen, og kunne etterhvert holde den sikkert.

Etter nesten 97 spilte minutter, sa endelig De Marco at nok var nok, og at lagene måtte dele broderlig på poengene.