Juventus - Atalanta 2-1


Skrevet av Øyvind Sanden
Søndag 28. mars 2010 kl. 17:07

Etter tre strake tap fikk Juventus endelig med seg full pott. Lenge så det ut som kampen mot nedrykkstruede Atalanta ville ende uavgjort, men så dukket Felipe Melo opp.

De to siste ukene har vært heller begredelig for Juventus, og tre strake tap har vært hardt å svelge både for laget og supporterne. Oppladningen til denne kampen gjorde ikke akkurat situasjonen bedre. Det var klart allerede før helgen at drughi ville boikotte kampen, og heller benytte de 90 kampminuttene utenfor Stadio Olimpico i protest mot dagens styre. I tillegg ble det kastet både egg og flasker på Juventus’ spillerbuss da den kom rullende inn på kampområdet.

Tilreisende Atalanta fikk heller ikke mye hjelp av sine supportene som ble nektet adgang til dagens kamp. Alt dette førte til dårlige tilskuertall og en ellers tam atmosfære rundt kampen.

Juventus med sin vanlige dose skadede spillere mønstret følgende lag fra start:
Manninger; Zebina, Legrottaglie, Cannavaro, Grosso; Candreva (Melo ’57), Marchisio, Sissoko; Diego (Giovinco ’34); Del Piero, Trezeguet (Amauri ’71).

På motsatt banehalvdel var Atalanta-manager Bortolo Mutti uten klubkaptein og hissigpropp Cristiano Doni, og valgte derfor å bruke disse elleve:
Consigli; Garics, Bianco, Manfredini, Peluso (Volpi 84); Ferreira Pinto (Ceravolo 87), Padoin, De Ascentis, Valdes; Amoruso, Tiribocchi

I første omgang var det lite bevegelse på topp, men likevel headet Trezeguet inn det man trodde var åpningsmålet allerede etter bare ni minutter etter et fint frispark av Diego. Uheldigvis ble franskmannen vinket av for offside og målet ble annullert.

Atalanta ville også være med på leken i åpningsminuttene, men deres første virkelige sjanse kom først etter 25 minutter da Tiribocchi fyrte av et skudd innenfor sekstenmeteren. Manninger hadde full kontroll, og reddet enkelt.

Enkelt ble det ikke for keeper Consigli da Del Piero stilte seg opp for å ta et frispark fra omlag 25 meter. Il Capitano gjorde som han har gjort så mange ganger før, og plasserte ballen lekent i høyre kryss. 1-0!

Bare 34 minutter inn i kampen kom kampens første bytte. En skadet Diego hoppet ut av banen og ga plass til Giovinco. Juventus’ nummer 20 markerte seg raskt og viste frem små glimt av magi like etter byttet.

Atalanta hang fortsatt godt med i svingene i Torino. De presset stadig mer på, og da de fikk et billig frispark ved midtbanen rett før pause tok de sjansen sin godt. En lang ball ble snappet opp av umarkerte Amoruso som puttet ballen rolig forbi Alex Manninger. 1-1, og pause.

I andre omgang var Juventus sitt press høyere, og Atalanta begynte å gjøre flere feil på egen halvdel. Dette hjalp lite ettersom Juventus var lite samarbeidsvillig i angrepsfasen og gjorde flere feil selv. De svart- og blåkledde var villige på skudd tidlig i omgangen, men presisjonen var ikke akkurat på topp og ballguttene ble sendt på flere lange løp bak mål.

Inn for rivjernet Candreva kom Felipe Melo. Ti minutter senere var han nære på å gi gjestene et straffespark, men dommer Gervasoni ristet på hodet. Også Trezeguet ristet på hodet da han brant flere gode muligheter foran mål, og ble etterhvert byttet ut med Amauri. Han kunne markert seg umiddelbart etter et godt forspill av Giovinco, men brassen klarte ikke å stokke beina riktig og bommet på ballen.

Kampen så ut til å ende 1-1, men ikke alle var fornøyde med det. 82 minutter viste uret da Del Piero la inn. Innbytter Felipe Melo lekte luftens baron og headet vakkert i mål før han feiret ydmykt ovenfor Juve-fansen. 2-1!

Mye mer skjedde det ikke i kampen, og Juventus og en ivrig Buffon på tribunen kunne endelig juble for tre nye poeng i jakten på neste års Champions League-plass.