Juventus – Fulham 11.03.10 kl. 21.05


Skrevet av Kim-André Østbye
Onsdag 10. mars 2010 kl. 14:38

Det er tid for 16-delsfinaler i Europa League, og i den anledning tar Juventus imot Londonklubben Fulham hjemme på Stadio Olimpico di Torino, i det som forventes å bli en god og underholdende kamp.

For Juventus del har det gått bedre etter ansettelsen av Alberto Zaccheroni, og Fulham står ovenfor et lag i framgang. Juve har begynt å levere bedre resultater, avansert på bekostning av Ajax i Europa League, men viktigst av alt har man endelig begynt å spille mer som et lag. Bevegelsene og formasjonen sitter bedre og bedre, og det aller meste tyder på at denne utviklingen bare vil fortsette.

Fulham på sin side har gjort det ganske greit i ligaen, og ligger plassert på en 10. plass. En plass i Europa neste sesong ser svært tvilsomt ut, men laget er likevel sterkt og har imponert sålangt i Europa League. I forrige runde slo de ut sterke Shakhtar Donetsk, og har ingenting å tape i kampene mot Juventus. Fulham reiser ikke til Torino som favoritter, men har et sterkt håp om at en god prestasjon kan gi dem mulighet til å avansere til 8-delsfinalen foran egne fans på Craven Cottage neste uke.

Fulham står for øyeblikket med to seire etterfulgt av tre uavgjorte de siste 5 kampene, og alle som følger med på engelsk fotball vet at de er et stabilt lag som er vanskelig å slå. De jobber hardt, og er blant annet anført av den norske landslagskapteinen, Brede Hangeland. Han vil nok spille en vital rolle om Fulham skal ha sjans å avansere. Andre spillere det er verdt å merke seg er blant annet Damien Duff og målscoreren Bobby Zamora. Fulham spiller vanligvis i en 4-4-1-1 formasjon, og siden Dempsey, Pantsil og Johnson er utilgjengelige, er en lignende startoppstilling forventet i morgen kveld:
Schwarzer; Baird, Hughes, Hangeland, Kelly; Duff, Etuhu, Greening, Davies; Gera; Zamora.

For Juventus del har man som vanlig en del fraværende. Bakerst er både Buffon og Chimenti ute, i tillegg til Giovinco og Amauri som også manglet sist. Chiellini sliter og er sannsynligvis ute i minst en uke, mens både Legrottaglie, Camoranesi og Diego visstnok er usikre. Det samme gjelder Marchisio, som skal slite med feber. De to sistnevnte er likevel inkludert i den sannynlige startelleveren, som antas å se noenlunde slik ut om Zaccheroni får friskmeldt de han ønsker:
Manninger, Grygera, Legrottaglie, Cannavaro, Grosso; Sissoko, Candreva, Marchisio; Diego; Trezeguet, Del Piero

I tillegg til disse vil sannsynligvis også Iaquitna være å se på banen i løpet av kampen, og sammen med spesielt Del Piero, Trezeguet og Diego blir det hans oppgave å overliste Schwazer og co. Defensivt vil Cannavaro og Legrottaglie danne midtstopperpar, og det oser da naturligvis rutine av disse. Det kan vise seg viktig, da Manninger har virket litt ustø de siste kampene. Ellers håper nok Sissoko, Marchisio og Candreva å levere en like god kamp som sist mot Fiorentina, mens Grosso sikkert har hatt mer enn én drøm om flere scoringer via tverrligger fra skrått hold.

Ellers er det bare å minne om at kampen starter 21.05, og at det bare er å stikke innom forumet ved kampstart for hjelp til streams. Delta også gjerne i diskusjoner både før, under og etter kamp!

Forza la Magica Juve!