Milan – Juventus 10.05.09. kl. 20.30


Skrevet av Kim-André Østbye
Lørdag 9. mai 2009 kl. 10:16

Da er det på ny klart for kamp, og denne gangen står en virkelig klassiker for tur. Juventus skal ta turen til Milano for å spille mot AC Milan. Etter en formsvikt hos de svarthvite den siste tiden håper man virkelig på at trenden skal snu med en etterlengtet seier over rivalene.

Milan har virkelig vært i slag den siste tiden, og de er å frykte. Laget har nå passert Juventus i Serie A, og ligger hele 4 poeng foran oss. Det betyr at selv med seier mot Milan vil andreplassen se vanskelig ut. Men siden den er fortsatt innenfor rekkevidde så undertegnede forventer i hvert fall full innsats de siste 4 kampene. En annen ting Juventus må ta med i betraktningen, er at det ikke er mer enn 5 og 6 poeng ned til henholdsvis Fiorentina og Genoa. Det betyr altså at Juventus på ingen måte kan hvile enda, for 3. plassen er svært viktig å sikre. Med de nye Champions Leaguereglene vil den gi direkte kvalifikasjon til gruppespillet.

Så tilbake til morgendagens kamp. Milan mot Juventus har som kjent alltid vært et prestigefult oppgjør. Det som topper det hele er nok kampen fra 2005 på San Siro. Den 8.mai det året slo man Milan 1-0 etter en scoring fra David Trezeguet, en seier som sikret Juventus Scudetto! Men Juventus har også flere andre fine seire over rossoneri, blant annet en 6-1 seier fra 1997. Forrige gang de to lagene møttes på San Siro endte det målløst etter godt keeperspill fra begge lag.

Til denne kampen har både vertene og gjestene et par skader og noen tvilsomme. For Milans del er det snakk om spillere som Gattuso, Boriello, Nesta, Kaladza og Abbiati. Dette fører til at det blir spekulert i en lignende lagoppstilling fra start:

Dida; Zambrotta, Maldini, Favalli, Jankulovski; Beckham, Pirlo, Ambrosini; Kaka, Seedorf; Inzaghi

Her er det de offensive som er å frykte. Beckham har silkefot og liker seg i Italia, Seedorf kan levere en god kamp, Kaka har vært i god form etter at han returnerte fra skade, mens Inzaghi er i en forrykende scoringsform for tiden. Den tidligere Juventus spilleren har scoret hele 11 mål de siste 8 kampene!

For Juventus’ del vet man at Molinaro, Salihamidzic, Sissoko og Knezevic ikke kan stille grunnet skade, mens både Mellberg og Nedved er suspendert. I tillegg er det et par usikkerhetsmomenter. Chiellini, Tiago, Marchisio, Grygera og Legrottaglie har alle vært ute med ulike skader den siste tiden, og hvorvidt de rekker kampen er fortsatt usikkert. Man håper selvsagt, men det er bare å vente og se til lagene er på banen. Det blir antatt at Ranieri vil velge denne startelleveren i morgen kveld (gitt at et par av spillerne når kampen):

Buffon; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie; Camoranesi, Zanetti, Poulsen, Giovinco; Amauri, Del Piero

I forsvaret er det altså flest uromomenter med tanke på hvem som faktisk kan spille, og det er ikke uttenkelig at Zebina kan ta høyrebacken og at en spiller som Ariaudo må fylle inn for en av de to midtstopperne. Forsvaret vårt vil garantert få en tøff oppgave, og det er ikke spesielt lovende at laget har sluppet inn 11 mål de siste 5 kampene, og at man ikke har holdt buret rent siden derbyet mot Torino den 7.mars. Ellers kan det se ut som Giovinco igjen får starte, og denne gangen står han ovenfor en stor utfordring. Blir spennende å se hva han kan utrette. På topp blir det spekulert i at de to mest målfarlige denne sesongen starter, med andre ord Del Piero og Amauri. Det er derfor å håpe at begge disse kan finne tilbake til godformen og levere en strålende kamp.

Ellers kan det nevnes at kampen vises på Canal+ Sport 1 fra klokken 20.25. Kos dere folkens, dette blir forhåpentligvis en minneverdig storkamp!

Forza La Magica Juve !