De utskjelte sikret seier over Genoa!


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 11. april 2021 kl. 17:48

Genoa ble et nummer for små mot Juventus i Torino

Juventus (4-4-2): Szczesny; Cuadrado (Sandro 46), De Ligt, Chiellini, Danilo; Kulusevski (McKennie 68), Bentancur, Rabiot (Ramsey 84), Chiesa (Arthur 75); Morata (Dybala 68), Ronaldo.

Genoa (3-5-2): Perin; Masiello, Radovanovic, Criscito; Biraschi (Ghiglione 46), Behrami (Pjaca 46), Badelj, Rovella (Zajc 63), Zappacosta; Pandev (Shomurodov 63), Scamacca (Melegoni 70).

 

Det drar seg til i toppen av tabellen, og det er viktig å plukke trepoengere for å holde følge med resten av lagene som jager topp 4. Derfor var ingenting annet enn tre nye poeng akseptabelt mot Genoa. Og det var en gjeng utskjelte spillere som skulle gjøre forskjellen.

Først sender Dejan Kulusevski Juve i føringen etter bare noen få minutter spilt. Juan Cuadrado danset seg forbi Juventuseide Rovella, og spilte videre til Kulusevski. Svensken nølte ikke, og bøyde kula vakkert i lengste hjørne. Og Juve ga seg ikke. Som mot Napoli sist var det en glød vi ikke har sett nok av denne sesongen, og det var klasseforskjell på lagene. Derfor var det heller ikke noe å si på at Morata doblet ledelsen etter drøye 20 minutter. Chiesa var våken, og snappet kula på midten. Derfra satte han full fart fremover, men Perin fikk dytta avlutningen til siden. Der venta Ronaldo, men fra spiss vinkel skjøt han i stanga. Men ballen spratt ut i feltet igjen, og Morata hadde ingen problemer med å score. Kulusevski har vært i hardt vær etter en svak periode, og etter to feilpasninger som har ført til baklengs de siste kampene. Og Morata har hatt måltørke en periode. Så det var nok to par med skuldre som ble noen kilo lettere.

Men det var sceneskifte etter pause. Gjestene er umiddelbart farlige etter avspark, og får uttelling etter kort tid. En corner svinges inn, og Scamacca stanger inn reduseringen. Matthijs De Ligt ble liggende etter duellen og mente han skulle hatt frispark, men nederlenderen ble ikke hørt. Og Genoa lukta blod nå. Marko Pjaca, som et utlånt fra Juve kom til to gode muligheter på kort tid, Men Szczesny reddet den første og den andre gikk over. Som mot Napoli tar det lang tid før Pirlo gjør grep for å endre kampbildet, men som mot Napoli fikk han umiddelbar suksess når byttene først kom. I det 70 minutt bommer Genoa stygt på offsidefellen sin, og Danilo spiller gjennom McKennie. Amerikaneren avslutter enkelt i mål, og etter noen smånervøse blikk mot linjedommer kunne han slippe jubelen løs. Også McKennie har vært i hardt vær etter den famøse festen, og også han satte nok pris på å kunne la beina snakke. Med det målet døde Genoas momemtum, og når Zappacosta måtte kaste inn håndkleet etter at alle deres bytter var gjort var kampen i realiteten over. 

Juventus ror dermed en ny trepoenger i land, og følger dermed alle tabellnaboene som også vant i sine kamper. Dermed er det status quo i kampen om topp 4, og det skal bli veldig spennende å følge sesonginnspurten!

 

Spillerbørs:

Szczesny: Tilbake til sitt gode seg. Trygg med ball og leverer noen strålende redninger. Sjanseløs på reduseringen. 7.

Cuadrado: Ujevn kamp. Strålende assist til Kulusevski, men har også problemer med å følge Zappacosta. Handser rett utenfor feltet, og småflørter med gult nummer 2. Byttes av i pausen. 6,5.

De Ligt: Beinhard i duellene, og har flere strålende taklinger og blokkeringer. Også god i oppbyggende spill. Vanskelig å se helt hva som skjer i duellen på scoringen. 7,5 BB.

Chiellini: God idag, men ikke like markant og bastant som makkeren sin. 7.

Danilo: Spiller en god kamp litt i det stille. God assist til McKennie! 7.

Kulusevski: Starter godt, og får en etterlengtet scoring. Forsvinner litt mer utover i kampen, men fremstår alltid villig til å løpe og duellere. 7.

Bentancur: Jobber godt i det stille. God i duellene, og flytter ball godt. Savner litt mer tempo i pasningsspillet, og litt mer guts offensivt. 6,5.

Rabiot: Jobber som vanlig godt, og gjør få feil. Som vanlig tar han mer tak offensivt enn Bentancur. 7.

Chiesa: Ikke like involvert som vanlig, men er alltid på hugget når muligheten byr seg. Strålende raid på 2-0, og er nære målgivende etter et nytt raid. Men pasningen til Morata ble for upresis. 7.

Morata: Endelig satt den igjen, og som vanlig er han god i det oppbyggende spillet. Fremdeles litt unøyaktig og avventende når han er rettvendt. 7.

Ronaldo: Bare nesten idag. Blir bare stanga i forkant av 2-0, og har en mulighet til som sniker seg utenfor. Også litt i overkant ivrig på å stikke i bakrom, og løper inn i en del offsider. 6,5.

 

Sandro: Stort sett trygg med ball, men har utfordringer med å forsvare siden sin. 6.

Dybala: Noen fine vendinger, men blir pakket godt inn. 6.

McKennie: Scorer kort tid etter innhoppet, og jobber som vanlig godt. 7.

Arthur: IG.

Ramsey: IG.