Galskap og uavgjort i Sassuolo


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Torsdag 16. juli 2020 kl. 00:30

Juventus mistet poeng for tredje kamp på rad borte mot formsterke Sassuolo. En vill fotballkamp endte 3-3, og hadde det ikke vært for Szczesny hadde dette blitt stygt. 

Sassuolo (4-2-3-1): Consigli; Müldür, Chiriches (Marlon 75), Peluso, Kyriakopoulos; Magnanelli (Bourabia 67), Locatelli; Berardi (Ferrari 86), Djuricic (Traore 66), Boga (Raspadori 86); Caputo. 

Juventus (4-3-3): Szczesny; Danilo, de Ligt, Chiellini (Rugani 46), Sandro; Bentancur, Pjanic (Rabiot 57), Matuidi (Ramsey 81); Bernardeschi (Costa 62), Higuain (Dybala 57), Ronaldo.

Se høydepunktene fra kampen her!

Det blir alltid gøy når De Zerbis Sassuolo entrer matta. Etter restarten har de blant annet banket Fiorentina, slått Lazio og spilt jevnt med Inter og Atalanta - og det hagler gjerne med mål. Når motstander er denne versjonen av Juventus var det duket for ny målfest. Hjemmelaget føler nok, til tross for Bianconeris sterke start, at de burde fått med seg mer enn det ene poenget her. 

For Juve viste lovende takter fra start, tok tak i kampen og vant noen dødballer. Det tok kun seks minutter før Danilo banket inn 0-1, og det på bursdagen sin, på en innøvd hjørnesparksvariant fra Pjanic. Seks nye minutter tok det før samme Pjanic serverte en lekker bakromsball til Gonzalo Higuain, som fikk en enkel oppgave med å lure inn 0-2 alene med keeper. En drømmestart for Juve, og en flott respons etter et par shaky opptredener den siste uka. Ronaldo var attpåtil nære det tredje etter en nesten-gavepakke fra en utrusende Consigli, men forsøket fra langt hold gikk i nettveggen. 

Man skulle imidlertid ikke være i stand til å slå på cruisekontroll på Mapei Stadium, for Sassuolo gav seg ikke lett. En for dagen meget leken og god Berardi linket gang på gang opp med Caputo og Djuricic, og det tok ikke lang tid før Szczesny hadde gjort flere gode redninger. Reduseringen kom etter 29 minutter, da Bentancur klarerte ballen rett i Sandro, og ballen ble servert Caputo på et sølvfat. Han dyttet videre til Djuricic som fant krysset, og en meget fortjent scoring for hjemmelaget. 

Lagene gikk til pause med 1-2, og Sassuolo hadde tatt fullstendig over den siste halvtimen av omgangen. Juve ble begrenset til en sjelden kontring her og der, og trenden fortsatte i andre. Etter at man hadde skuslet bort en gyllen mulighet på indirekte frispark på kanten av Sassuolos femmeter forærte en slurvete Bentancur hjemmelagets formspiller en mulighet da han mistet ballen og lagde frispark i svært farlig posisjon. Berardi takket, bukket og bøyde ballen i krysset forbi en noe svak mur. Man rakk knapt å trekke pusten før enda et baklengsmål var et faktum - Berardi driblet seg nok en gang fram på venstrekanten, løsnet et skudd/innlegg og fant toppscorer Caputo på bakre. Han satte enkelt inn 3-2, og sitt 17. for Serie A-sesongen. Andre totalkollaps fra Juve på en uke så ut til å være et faktum.

Heldigvis gjorde Sarri grep fra sidelinjen, og fikk kampen inn i Juves spor igjen. Brennhete Dybala, en aktiv Costa og en solid Rabiot bidro sterkt til å presse Sassuolo bakover i banen, og i det 64. minutt utlignet Alex Sandro med en heading på første stolpe etter hjørnespark fra Bentancur. Herfra og inn var det fullstendig texas med to meget slitne, men angrepsvillige lag som begge gikk for seier. Svake avslutninger fra Ronaldo og Dybala skuslet bort gode muligheter for Juve, mens Traore og Bourabia ble nektet seiersmålet av en fantastisk Szczesny. Det var nesten rart - med to så vidåpne forsvar - at det ikke ble flere mål den siste halvtimen.

Uansett ebbet det hele ut i ett poeng, nok et poeng Juve må si seg svært godt fornøyde med gitt kampbildet. I store deler av kampen ble man utspilt, og man viste kun i små perioder kvaliteten som bor i laget. Sarri snakket om Milan-kollapsen som en 'enkeltstående blackout' som ikke kan forklares, men nå har man i mellomtiden blitt herjet med av Atalanta og Sassuolo, og sluppet inn haugevis med mål. Heldigvis fortsetter Lazio å dumme seg ut, og man har fortsatt syv poeng (potensielt seks hvis Inter vinner mot SPAL torsdag) ned til andreplassen. Om man skal holde den luka de fem siste kampene, i et kampprogram som blant annet inneholder begge Roma-lagene, og om man skal ha noe som helst å si i Champions League i august, bør man opp flere hakk, og det brennkvikt. Det er altfor enkelt å score mål på Juventus om dagen, og man virker trege og litt for likegyldige i det defensive arbeidet over hele linja. 

Spillerbørs:

Szczesny: Banens (i det minste Juves) beste etter å ha sluppet inn tre mål. Det sier det meste om lagets opptreden. Tre flotte redninger i første omgang, hvorav en er helt fantastisk, og to tilsvarende mot slutten av kampen. Konge både som skuddstopper og en mot en i kveld, og grunnen til at det blir poeng. 8 BB. 

Danilo: Noe av det bedre han har vist i svart-hvitt, og det er tydelig at han trives bedre på høyresiden. Scoret et flott åpningsmål, føk opp og ned sin side konstant og vant mange baller. Begrenset dessuten formsterke Boga, og brøt ofte fint foran. 7.

de Ligt: Til tross for at han igjen slet tydelig med skulderen, bet han tennene sammen og spilte 90. Så ikke helt ut som seg selv i førsteomgang, da han ofte var litt på etterskudd. Spilte seg opp utover i kampen, og var den trygge brikken i et ellers shaky forsvar, men blir litt for passiv på 3-2. 6.

Chiellini: Gledelig å se gode, gamle Giorgio tilbake for første gang på lenge, og gjorde en ålreit figur de få gangene han var involvert. Tatt av etter 45, matches nok forsiktig i starten etter et langt avbrekk. 6,5. 

Sandro: Virkelig en kamp av to omganger for brassen. Fullstendig ute av det før pause, da han ble kjørt rundings med av Berardi gang på gang, slo flere upresise pasninger og var involvert i 1-2. Med kapteinsbindet rundt armen i andre var det andre boller, da han oste grinta og vinnervilje - først ved å utligne til 3-3, deretter ved å redde på strek mot slutten. 6,5. 

Bentancur: Ikke like markant som i de seneste kampene, og er involvert i begge de to første baklengsmålene - først ved å slurve med en klarering, så ved å lage et tullete frispark. Spiller greit ellers, er viktig defensivt i et tafatt Juve og får en målgivende, men må legge bort slurvet. 6. 

Pjanic: To flotte målgivende før det var spilt et kvarter, men han forsvant gradvis ut av kampen da Sassuolo styrte showet, bidro lite og ble tatt av før timen. 7.

Matuidi: Bidrar fint lite med ball, og blir løpende litt vel mye imellom i første. Er viktig når Juve endelig våkner ved 3-2, da hans energi og vilje smitter over på andre, og gjør bra med grovarbeid i duellene før han tas av. 6.

Bernardeschi: Det er så mye nesten med den mannen for tida. Jobber alltid hardt, og serverer ved et par anledninger medspillere i gode posisjoner, men er litt for seig og treig i touchet, som gjør at han litt for ofte mister ball, oversikt eller åpninger for å skape ting. Pådrar seg et dustete gult kort som gjør at han soner mot Lazio. 6

Higuain: Jobber hardt og får endelig en scoring igjen. Er imidlertid lite involvert, og finner ikke helt tonen med rekkekameratene på topp. Noen slurvete avleveringer. 6,5. 

Ronaldo: En kveld å glemme for portugiseren. Skaper og brenner et par brukbare sjanser, men mister ball unødvendig et par ganger, og flyten i spillet stopper litt opp ved ham. Skal score når Dybala serverer ham på sølvfat like før utligningen, men bommer fullstendig. 5,5.

Innbyttere

Rugani: Ikke akkurat mannen man setter på for å trygge en ledelse. Må dele skylden med de Ligt på 3-2, og kan heller ikke beskyldes for å spre trygghet i det bakre leddet da han kvitter seg med ballen, ofte ukontrollert, de få gangene han er involvert. Spiller ellers på det enkle, er lite involvert, med unntak av en nesten-brøler de Ligt rydder opp i. 6

Rabiot: Bra innhopp av franskmannen, som gav kjærkommen energi til en kjørt midtbane. Mye involvert, god med ball, men burde ha scoret på en heading fra kort hold. 6,5. 

Dybala: Juve ser alltid, og så igjen, farligere ut med ham på banen. Glimrende de første ti minuttene av innhoppet, da han satte opp godt angrepsspill og skapte noen sjanser. Bleknet deretter, og sløste med flere skuddmuligheter. 6. 

Costa: Som Dybala aktiv og villig, men uten sluttproduktet denne gangen. Får nok starte mot Lazio i Bernardeschis fravær. 6. 

Ramsey: Fikk for lite tid igjen. Fikk gult kort for en ren takling mot slutten - javel? IG.