Overbevisende 3-0-seier mot Leverkusen


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Onsdag 2. oktober 2019 kl. 15:30

Juventus hadde få problemer med Bayer Leverkusen og tok tre viktige poeng i Champions League. 

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Sandro; Khedira (Bentancur 74), Pjanic, Matuidi; Bernardeschi (Ramsey 78), Higuain (Dybala 83), Ronaldo.

Leverkusen (4-4-2): Hradecky; Weiser, Tah, S.Bender, Wendell; Havertz, Baumgartlinger, Aranguiz (Sinkgraven 80), Derimbay (Amiri 46); Alario (Paulinho 68), Volland. 

Etter uavgjort i første kamp var kun seier godt nok da Juventus tok imot Bayer Leverkusen i CL-gruppespillets andre kamp tirsdag kveld. Og Sarris menn fortsatte den gode trenden med en sterk seier mot tyskerne. Nå har man tatt styringen i gruppe D. 

Etter en uke med tre av tre mulige seire i Serie A pekte pilene oppover før tirsdagen. Selv om motstanden ikke hadde vært allverdens (Verona, Brescia og SPAL), har tendensen blitt stadig tydeligere: Sarris prinsipper begynner å synke inn for Juventus-spillerne. Med ballsentral Pjanic i gryende storform, stadig stødigere og bedre backrekke og angrepsspillere som leverer målpoeng var det et Juventus fullt av selvtillit som til slutt feide Peter Bosz sine menn av banen i Torino. Måten seieren ble sikret på er desto mer imponerende når man tar med i betraktningen at bortelaget kun er poenget bak serieleder Bayern i Bundesliga.

Høydepunktet fra en noe hendelsesfattig førsteomgang var da Higuain utnyttet et slapt klareringsforsøk fra Tah på egen sekstenmeter, tok ned ballen og banket den hardt og lavt forbi Hradecky i Leverkusen-buret. En deilig scoring fra Pipita som virkelig har vært i form i sesongstarten. Bortelaget åpnet friskt med sin ballbesittende stil, men skapte null og niks på siste tredjedel, og Juventus spiste seg etter hvert effektivt inn i kampen ved høyere press og utnyttelse av unøyaktigheter i tyskernes bakre rekker.

Som mot SPAL ble andreomgangen nærmest en parademarsj fra et dominant hjemmelag. Bernardeschi og Ronaldo misbrukte gode muligheter før førstnevnte utnyttet en bom fra sistnevnte på et Higuain-innlegg, og satte inn 2-0 fra kort hold etter drøye timen. Dette drepte på mange måter spenningen i kampen den resterende timen, selv om Ronaldo (igjen) brant en stor sjanse, og Paulinho og Tah fikk brukbare muligheter for bortelaget. Den krevende spillestilen hadde til slutt tatt all energi fra Leverkusen, og innbytter Dybala kunne like før slutt tre igjennom CR7 som endelig fikk banke inn målet sitt. Portugiseren skrev samtidig ny CL-historie ved å ha vunnet sin 102. kamp i turneringen (flest) og ved å score mot 33 ulike motstandere i Europas gjeveste klubbturnering (tangering av Rauls rekord). 

En flott kveld for Juventus, som med det leder gruppe D på fire poeng sammen med Atletico. Spanjolene vant 2-0 borte mot Lokomotiv Moskva, og russerne venter nå i et dobbeltoppgjør for Juves del i CL. Før den tid er det imidlertid Derby d'Italia mot Inter som gjelder på søndag. Det blir en rysare av en match!

Spillerbørs:

Szczesny: Tilbake i målet etter å ha latt gamlefar ta rekorden sin i helga. Ikke tvunget til å gjøre en eneste redning, men er våken og sikker i feltarbeidet. 6,5. 

Cuadrado: Liker det han viser på backen om dagen. Ikke feilfri, kaster seg inn i noen taklinger, og timer brudd litt feil noen ganger, men har alt i alt god kontroll på siden sin. Krydrer det med gode offensive bidrag (bla. ballen fram mot Higuain ved 1-0), og godt pasningsspill. 7. 

Bonucci: Satt på færrest prøver av de to bak der, men var solid og sikker de gangene han måtte gripe inn. Styrer skuta med stødig hånd, og er rolig og kontrollert med kula. 7. 

de Ligt: Dette er spilleren vi så i våres. Utilnærmelig i duellspillet, offensiv og modig i bruddene og umulig å passere. Skal ha sin del av æren for at Leverkusen-angrepet så såpass tamt ut. Herlig utvikling de seneste ukene. 7,5. 

Sandro: Noe anonym forestilling offensivt fra brassen, men han hadde god kontroll på Havertz, bortelagets største stjerne, og la inn et solid skift. 6,5. 

Khedira: Anonym han og, involvert i lite av det som skjedde framover og bemerket seg ikke spesielt i det defensive heller. Tas av etter 74. 6. 

Pjanic: Formspilleren over noen var ikke like dominant som i de seneste kampene, men legger fortsatt ned soleklart flest meter på banen, gjør alltid fornuftige valg med ballen, og har også noen fine defensive inngripner (som ved klareringsheading (!) på corner). Veldig viktig for dette laget. 7. 

Matuidi: Fighteren over alle fightere jobber seg inn i kampen og gjør manns jobb begge veier etter et par sløve involveringer i første omgang. Etter hvert flink til å strekke Leverkusen-forsvaret og gi alternativer framover i banen. 6,5. 

Bernardeschi: Ikke den beste forestillingen hans før målet - slet med å finne ut av rollen sin, og så litt ubesluttsom ut med ball. Forhåpentligvis gir scoringen et selvtillitsboost, og han vokste inn i kampen da Juve tok over. 6,5. 

Higuain: Ny herlig forestilling fra en revitalisert argentiner. Godt timede løp, linker opp med lagkameratene, og ser ut til å ha god forståelse for medspillerne og systemet. Scorer et viktig mål når Juves spill skurret litt, setter opp nummer to på herlig vis, og burde ha hatt enda en assist, men Ronaldo brant sjansen Higuain serverte ham på sølvfat. 8 BB. 

Ronaldo: Det som så ut til å bli en frustrerende aften for portugiseren endte lykkelig da han til slutt fikk scoringen sin like før slutt. Brant som nevnt flere gode muligheter før det, var anonym i første omgang, men han er et konstant uromoment for motstander, spesielt når Juve styrer kampene, og dette skal ikke undervurderes. 6,5. 

Innbyttere:

Bentancur: Kom inn da kampen var avgjort. IG. 

Ramsey: Som overnevnte. IG. 

Dybala: Som overnevnte. Dog fin assist. IG.