Ny snuoperasjon mot nykommere


Skrevet av Haakon Oftebro Sandvold
Tirsdag 24. september 2019 kl. 23:55

På et fullstendig kokende Stadio Mario Rigamonti vant Juventus til slutt 2-1 over Brescia etter en tidlig kalddusj. 

Brescia (4-3-1-2): Joronen; Sabelli, Cistana, Chancellor, Mateju (Martella 70); Bisoli, Tonali, Dessena; Romulo (Aye 85); Donnarumma (Matri 64), Balotelli.

Juventus (4-3-1-2): Szczesny; Danilo (Cuadrado 19), Bonucci, De Ligt, Sandro; Khedira, Pjanic, Rabiot; Ramsey (Bernardeschi 69); Higuain, Dybala (Matuidi 80).

Andre nyopprykkede motstander på et par dager ventet i noe så sjeldent som en tirsdagskamp i Serie A for Juventus. Brescia hadde ikke vært motstander siden 2011, men resultatet ble det samme som da - 2-1 til Bianconeri. Men det var langt fra noen walkover mot Tonali, Balotelli og co. 

I en fartsfylt åpning tok det ikke lang tid før Brescias andre spisstjerne presenterte seg. Juve mistet ballen, og hjemmelaget stormet framover. Tonali fant Romulo i god posisjon, han rullet ballen videre, og Alfredo Donnarumma dunket ballen midt i mål via Szczesnys fingertupper. En herlig overlapp gjorde at Sandro ikke kom helt opp i press, men vår polske sisteskanse burde definitivt ha tatt avslutningen. 

Juve responderte dog bra, i en for dagen ny formasjon med Ramsey i tierrollen og Dybala og Higuain på topp. Man spiste seg inn i kampen, tok gradvis kontroll over midtbanen, og skapte flere gode muligheter den neste halvtimen. Diamantformasjonen begge lagene stilte i gjorde det trangt, men Ramsey var god til å finne mellomrommet og kombinere med de argentinske spissene. Man skapte mer enn nok til å utligne, og fikk til slutt 1-1 etter hjørnespark og selvmål fra Chancellor. Dybala svingte ballen like forbi hodene til midtstopperne våre, og Brescias stopper satte ballen i eget nett i en slags kollisjon med keeper. Det var uavgjort til pause. 

I andre omgang styrte bortelaget virkelig kampen, og det var litt utrolig at verken Higuain, Rabiot eller Dybala hadde sendt oss foran før timen var spilt - alle brant store sjanser. Da La Joya gikk over ende like utenfor sekstenmeteren kom imidlertid det forløsende ledermålet. Vår nr. 10 satte ballen i muren, men Pjanic satte returen på vakkert vis knallhardt ned i hjørnet. Utrolig bra teknisk utført, og fortjent ledelse. 1-2. 

Herfra og inn var det aldri stor tvil om hvor poengene skulle ende. Brescia, hjulpet fram av et entusiastisk hjemmepublikum, spilte seg riktignok til et par fine muligheter, men Juventus så minst like farlige ut den andre veien - Higuain brant nok en stor mulighet like før slutt, og burde definitivt ha scoret i dag. Ingen blendende forestilling dette, men man fortsetter å plukke trepoengere og overnatter på tabelltopp. Det skal sies at dette er første kamp der undertegnede virkelig kunne se Sarri-stempelet på laget - måten Pjanic var ballsentral, fant Ramsey, Dybala og Higuain i mellomrommet, satte opp små kombinasjoner og tidvis lyktes i å sy sammen et hurtig og effektivt pasningsspill var artig å se på. Det skal også sies at man har mye å gå på i omstillingen til ny spillestil, og ved baklengsmålet svikter det aggressive gjenvinningsspillet Sarri ønsker fullstendig. La oss satse på at ting kun blir bedre framover! 

Neste kamp for Juventus er på lørdag, da man tar imot SPAL til ettermiddagskamp kl. 15. 

Spillerbørs:

Szczesny: Må ta baklengsmålet på sin kappe - det skal være mulig å slå unna den avslutningen. Gjør en fin redning på Dessena sitt forsøk i andre omgang. 5,5. 

Danilo: Spilte ikke engang 20 minutter før han haltet av. IG. 

Bonucci: Åpnet litt vaklende, men spilte seg opp med gode bidrag i duellspillet, noen viktige brudd og gode forsøk på langpasninger. 6,5. 

De Ligt: Solid forestilling alt i alt, og han gjør det han skal - rydde unna og vinne dueller. Dog litt rufsete i pasningsspillet til tider. 6,5. 

Sandro: En anonym forestilling fra brassen, han viste seg lite fram offensivt og var litt på etterskudd i noen taklinger. 6. 

Khedira: Gjør andre gode med intelligente bevegelser og touch, og kunne ha scoret tidlig i første omgang etter flott spill. Viser likevel sin svakhet i forflytningsevne når man skal omstille og presse motstander etter balltap, der det går litt for treigt, og pådrar seg noen unødvendige frispark imot. 6,5. 

Pjanic: Syr sammen Juves offensive spill med sin herlige pasningsfot, og gjør få feil i dag. Sarri har nok funnet sin (oppgraderte) Jorginho her. Flink til å finne Ramsey og Dybala i mellomrommet, og avgjør kampen med en glimrende avslutning. Klasse. 8 BB. 

Rabiot: Har en svak periode i første omgang med mye slurv og balltap, og virker ikke helt sikker på rollen sin. Spiller seg opp etter hvert, viser at fysikken og steget absolutt kan være et offensivt våpen på et annet nivå enn det Matuidi kan tilby, men han burde ha scoret. 6. 

Ramsey: Livlig. Beveger seg masse, finner rom og er ivrig etter å sette opp kombinasjonsspill. Lykkes tidvis fint med det, og teknikken, touchet og overblikket gjør at han kommer seg ut av mange trange situasjoner med ball. 7. 

Higuain: En spiller som virkelig har brukt sommeren bra. Virker å være i veldig god fysisk form, er god til å komme ned og møte, slippe ball og finne lagkamerater i gode posisjoner. Brenner flere muligheter hvilket trekker ned, men det er gøy å se ham finne tonen med Dybala og Ramsey. 6,5. 

Dybala: Noe av det beste han har levert på en stund. Touchet sitter, han spiller med selvtillit og setter fart mot mål hver gang han har ballen rettvendt. Har en finger med i spillet i det meste Juventus skaper, har to gode forsøk selv, og er nest sist på begge målene. 7,5. 

Innbyttere:

Cuadrado: Kommer inn i rollen han nok egentlig er tiltenkt denne sesongen - på høyreback - og settes ikke på de største prøvene. Noen fine innlegg og et skudd som Higuain skal sette returen på mot slutten. 6,5. 

Bernardeschi: Får de siste 25, og virker ikke helt varm i trøya. Kommer til et par greie skudd, men timingen virker ikke helt å sitte, og han får ikke samspillet med Higuain til å fungere optimalt. 6. 

Matuidi: Kommer inn og trygger seieren med drøye ti minutter igjen. IG.