Mercatoen fortsetter med masse overgangsrykter


Skrevet av Steinar Johnsen
Tirsdag 30. juli 2019 kl. 02:03

Juventus har styrket en allerede sterk stall betraktelig i sommer. Vi tar opp tråden fra sist og summerer opp hvem som er bekreftet klare for klubben, samt tar en gjennomgang av hvem som ryktes inn og ut portene på Allianz. 

Bekreftet inn:

Som nevnt tidligere dukket plutselig ryktene om et comeback for Gianluigi Buffon opp helt ut av det blå, og det tok ikke lange tida før overgangen ble klar. Det er snakk om en ettårs kontrakt før han vil fortsette i en annen rolle i Juventus sin administrasjon. Denne overgangen skyldes nok i hovedsak at Perin ryktes ut, mer om dette senere. Utover dette trenger vel ikke Buffon noen ytterligere presentasjon. Buffon er tiltenkt en rolle som andrekeeper den kommende sesongen.

 

Merih Demiral er en midtstopper som er hentet inn denne sommeren for å forynge en aldrende lagdel. Demiral kom fra Sassuolo for kun 18 millioner Euro. Til tross for at han kun har spilt 14 kamper i Serie A for Sassuolo, imponerte han stort og har også spilt seg inn på det tyrkiske landslaget i en alder av kun 21. Demiral har allerede debutert for Juventus, og selv om andre klubber rykker i spilleren og ønsker han for langt høyere overgangssum enn det Juventus betalte, virker det som om Demiral har overbevist såpass at Juventus ikke er interessert i å gjøre raske penger på tyrkeren.

 

Midtstopperen Cristian Romero ble bekreftet klar for Juventus 12.juli. Romero koster 26 millioner Euro, men 21-åringen vil fortsette i Genoa en sesong til på utlån. Han skrev under en femårskontrakt med bianconeri. De øvrige innkjøpene i samme posisjon, de Ligt og Demiral vurderes nok som sterkere enn Romero per d.d., så et utlån er både logisk og fornuftig. 

 

Ryktet inn:

For å fortsette litt fra sist så er Kieran Trippier klar for Atletico Madrid. 

 

Hamed Traore er hentet til Sassuolo fra Empoli. For sistnevnte ryktes det at Juventus har fått en slags opsjon for å hente han, men dette er ikke bekreftet. Dog kan det umulig være negativt at Juventus og Sassuolo har et utmerket forhold. 

 

Sagaen om Paul Pogba har ikke kommet til en konklusjon enda. Både spiller og agent har tydelig signalisert at Pogba ønsker seg bort, og de klubbene som har vært nevnt oftest har vært Real Madrid og Juventus. Manchester United virker ikke veldig hissig på et salg, så overgangssummen vil bli veldig høy, slik at Juventus vil måtte selge for å ha råd til sin tidligere arbeidstaker. 

 

Mauro Icardi er ikke med i Conte og Marottas plan for nye Inter. Dette har de merkelig nok uttalt seg om offentlig, noe som gir klubben et svakt utgangspunkt når de skal selge spilleren. Fabio Paratici er en slu rev, og lurer i kulissene og Icardi virker å være veldig lysten på en overgang til Juventus, selv om Napoli også ryktes å være interessert i argentineren. 

 

Det ryktes også at Sarri eksplisitt skal ha ønsket seg danske Christian Eriksen til Juventus. Eriksen vil være en spiller som passer Sarriball som hånd i hanske med bra løpsstyrke og sitt enorme pasningsspill. Eriksen har også uttalt at han ønsker nye utfordringer, og har kun ett år igjen av kontrakten med Tottenham. 

 

Romelu Lukaku er også ryktet på vei til Juventus, muligens i en byttehandel med Dybala. Lukaku virker å være ferdig i Manchester United, og selv om noen hevder Juventus interesse kun er for å plage Inter (som har lagt inn bud på spilleren), kan det være Sarri ønsker Lukaku som toppspiss for å fortsette og bruke Ronaldo som venstre angriper. Lukaku med sin fysikk kan være en meget fornuftig spiller å pare sammen med Ronaldo. 

 

Federico Chiesa-ryktene har versert hele sommeren. Spilleren selv ryktes å ha klar en avtale med Juventus, men de nye eierne til Fiorentina ønsker å beholde spilleren og skal sågar være villige til å gjøre unggutten til kaptein for Viola. En eventuell overgang her vil også være svært kostbar for Juventus og vil tvinge fram salg.

 

Ryktet ut:

Ryktene om Joao Cancelo ut, har avtatt. Dette behøver ikke bety at spilleren blir, men interessen fra Manchester City kan ha kjølnet. Cancelo var også frisk i de første treningskampene, så det blir spennende å følge med hva som skjer videre. 

 

Allegri-favoritt Sami Khedira virker ikke å ha noen fremtid i klubben. Det siste der er at Arsenal er blant beilerne. En gjensidig avtale der kontrakten termineres er det logiske utfallet i denne saken. 

 

Blaise Matuidi er en annen spiller som neppe vil passe særlig godt inn i Sarriball. Monaco virker å være klubben som er mest interessert i et kjøp av franskmannen. Vi kan vel håpe på 15-20 millioner Euro for løpsmaskinen. 

 

Gonzalo Higuain skal være sterkt ønsket av Roma (som erstatter for Dzeko som er på vei ut), men spilleren er så langt ikke fristet av dette tilbudet å håper og overbevise Sarri om å få bli i Juventus. Det er uvisst om Higuain vil godta en squad player-status i Juventus. Ryktene om både Lukaku og Icardi og ikke minst det faktum at Higuain fikk utdelt draktnummer 21 (nummer 9 står ledig), tyder på at Juventus ikke ser på Gonzalo som den som skal være spydspiss kommende sesong. Den høye lønna Gonzalo innkasserer i Juventus er med på å vanskeliggjøre en overgang til en annen klubb. Det avgjørende blir nok hva Sarri forteller sin gamle favoritt face-to-face om ganske kort tid. 

 

Andrekeeper Mattia Perin hadde nok håpet på langt flere muligheter på førstelaget denne sesongen, men i og med at Szczesny har overbevist stort, er det langt frem til plassen som førstekeeper. Overgangen verdt 15 millioner Euro til Porto var klar, men den strandet da Perin feilet den medisinske testen på grunn av en trøblete skulder. I og med at Buffon allerede er hentet inn som tiltenkt andrekeeper, er det bare et tidsspørsmål før Perin forlater klubben selv om det kan ta tid på grunn av skadesituasjonen hans.

 

Paulo Dybala har ikke returnert fra ferie etter å ha spilt Copa America for Argentina, men rykteflommen rundt hans posisjon i klubben med ny trener, har allerede pågått en tid. Signalene fra Dybala selv er at han ønsker å bli i klubben. Pavel Nedved har dog nylig uttalt at det er interesse rundt spilleren, og at klubben vil vente på mer konkrete forespørsler og bestemme seg i ro og mak. Med andre ord, et salg av La Joya er ikke utelukket. Tvert i mot ryktes det ganske sterkt at Dybala vil dra til Manchester i en byttehandel med Lukaku. Dybala verdsettes til ca 100 millioner Euro, mens United skal ha forlangt 85 millioner Euro fra Inter for Lukaku, slik at Juventus også kan håpe på å få litt friske penger gjennom handelen. Sarri har tidligere uttalt at han har tru på Dybala, og fans av Juventus har håpet at Dybala kunne bli brukt som en falsk 9-er, noe ala det Sarri fikk til med Dries Mertens i Napoli. På den andre side har Dybala ikke levert for Juventus på jevnt høyt nivå siden høsten 2017, så skal klubben cashe inn på argentineren er nok dette tidspunktet å gjøre det på. Det kommer til å bli en meget avgjørende prat mellom Dybala og Sarri når Dybala kommer hjem fra ferie!

 

Midtstopper Daniele Rugani rundet nylig 25 år. Da Benatia overraskende forlot Juve i januarvinduet steg Daniele i gradene i Juventusforsvaret. Med kjøpene av de Ligt og Demiral, er det ingen tvil om at Rugani bør være et femtevalg på midtstopperplass per dags dato. Halvveis til 50 kan man vel ikke betraktes som et talent lengre, og i den alderen bør man spille for å utvikle seg, noe også agenten har signalisert. Selv om stopperen har spilt godt under Sarri tidligere, er han ikke komfortabel nok med ball for å ta opp kampen med de øvrige stopperne i Juventus per i dag. Hvis spilleren selv ikke er fornøyd med å være squad player, er det veldig logisk at han forlater Juventus før sesongstart. Arsenal og Milan er blant klubbene som har vært nevnt i sammenheng med Rugani. 

 

Mario Mandzukic hadde et strålende 2018, kalenderåret 2019 ble innledet med skade og siden var ikke Mario i nærheten av å vise sitt sanne jeg. Kombinerer vi dette med at Mario neppe er som skreddersydd til å passe Sarris kjappe pasningsspill i lengderetningen, er det lite som tyder på at 33-åringen er med i fremtidsplanene når Juventus nå skifter kurs spillemessig. Borussia Dortmund har vært nevnt som mulig neste arbeidsgiver, men dette snakket har roet seg i den senere tid. 

 

Dette fører dessverre til at Juventus må få inn overgangspenger på annet vis. Kometen Moise Kean er det vel neppe noen Juventini som ønsker å se forlate klubben, men ryktene om en nært forestående overgang til Everton for 40 millioner Euro har tiltatt i det siste. Det som sies å gjenstå i forhandlingene er at Juve ønsker en klausul for å kunne kjøpe tilbake på Kean på et senere tidspunkt. Det er bare å håpe at Juventus klarer å bake dette inn i et eventuelt salg av Kean, da det er lenge siden klubben har hatt et lignende egenprodusert talent.