VAR-kaos da Juventus beseiret Cagliari!


Skrevet av Christer Anthonisen
Søndag 4. november 2018 kl. 00:04

Juventus vinner til slutt 3-1 hjemme mot et hardtkjempende Cagliari, men mye av snakkisen underveis og i etterkant handlet om VAR.

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cancelo, Bonucci, Benatia, De Sciglio; Bentancur, Pjanic (Sandro 70), Matuidi (Barzagli 83); Costa (Cuadrado 46), Dybala, Ronaldo.

Cagliari (4-3-1-2): Cragno; Srna, Ceppitelli, Pisacane, Padoin (Sau 80); Ionita (Farago 67), Bradaric (Cigarini 56), Barella; Castro; Pedro, Pavoletti.

 

Juventus åpnet oppgjøret forrykende, og etter bare 46 sekunder lå kula i nettet bak Alessio Cragno! Rodrigo Bentancur, som har nytt stor tillit i Khedira og Cans skadefravær fant Dybala i midten. Juvelen vender først innover, før han kutter tilbake på høyrebeinet, og sklir mens han skyter kula ned i nærmeste hjørne! Men her gjorde også VAR sin entre. Dommer fikk beskjed om at Dybala muligens var i offside, og brukte lang tid på å kommunisere med VAR bua. Omsider kom man fram til at juvelen var hårfint onside, og spillet ble satt igang igjen rett før matchuret viste fire minutter. Tre minutter tok det altså å få bekreftet at Dybala var på riktig side. Litt i overkant lenge.

Etter dette styrte Juve spillet i noen minutter, før man ble mer og mer passive, Cagliari tok initiativet i oppgjøret, og skapte kaos foran Szczesny. Og etter omtrent 18 minutter måtte VAR boksen i aksjon igjen. Ett innlegg sendes inn i feltet, og treffer hodet til Benatia. Marokkaneren får imidlertid ikke styrt kula dit han vil, og treffer hånda hans på vei bort. Cagliarispillerne appellerte for at dommer Mariani måtte peke på straffefeltet, og Mariani tok en tur til videobua. Etter å ha sett reprisen konkluderte han med at dette ikke var noen straffbar hands, og Benatia gikk fri. På den påfølgende corneren ble det imidlertid farlig. Srna sender et godt legg inn i boksen, og Pavoletti får avslutte fra omtrent kloss hold. Heldigvis leverer Wojciech Szczesny en enorm redning, og får sparket kula unna!

Men litt senere sprakk nullen. Joao Pedro fikk ta ned kula på 16 meter, og vendte innover. Cancelo klarte ikke å takle brasilianeren som hamret kula i det nærmeste hjørnet. Nok en gang hadde altså Juventus tatt foten av gasspedalen, og fått en i fleisen som resultat. Mange tenkte nok at nå ble det en lang og frustrerende kveld mot et heroisk kjempende bortelag. Men man rakk ikke rive ut mange hårstrå eller ytre mange skjellsord før Juve tok tilbake ledelsen. Bare to minutter senere kom Douglas Costa seg fri på venstre, og sendte inn et lavt innlegg, som en uheldig Filip Bradaric styrte i eget nett. Kroaten som spilte en svak kamp var også heldig kort tid før pause, når dommer Mariani igjen tok en joggetur til VAR skjermen. Reprisene viste at kroaten dempet ball i egen boks med overarmen, men utrolig nok mente Mariani at Bradaric hadde brukt skulderen. Kroaten slapp dermed unna å ha laget selvmål, straffe, og sannsynligvis fått sitt andre gule kort på en omgang.

I den andre omgangen var Juve mer fokuserte, og man hadde langt større kontroll på oppgjøret. Man skapte et par farligheter, og lenge holdt man også gjestene unna Szczesny. Men etterhvert som klokka tikket mot 90 kom farlighetene for bortelaget. Nærmest scoring kom de når innbytter Cuadrado mistet ball på vei fremover. Etter litt kaos i Juves boks endte kula hos en Cagliarispiss som løsnet ett skudd som garantert hadde endt i mål, om ikke Benatia hadde kastet seg ned i blokk. Den løse kula seilte mot en ny Cagliarispiller, men før han fikk gjort noe fornuftig kom et langt bein fra Bentancur som klarerte til corner! Nærmere kom ikke gjestene, og etter 87 minutter hamret Cuadrado spikeren i kista. Juve klarerer fra egen boks, og Dybala finner Ronaldo med en stikker. Portugiseren hadde en hel banehalvdel med bare en forsvarer og keeper foran seg, og satte full fart fremover. Det gjorde også Juan Cuadrado, som på 16 meter fikk kula fra Ronaldo, og enkelt satte inn 3-1!

Det ble også sluttresultatet, og Juve svarer dermed Napoli og Inter, som begge vant sine kamper denne runden. Juventus beholder dermed luka på seks poeng ned til Inter og Napoli, som begge ligger på 25 poeng, og henholdsvis andre og tredjeplass. Scudettokampen ser mer og mer ut til å stå mellom disse tre lagene, ettersom Milan og Lazio på fjerde og femte ligger på 18 poeng, med en kamp mindre spilt. Juve sikret seg også en god inngang inn mot hjemmemøtet med Manchester United onsdag kveld. Alex Sandro og Chiellini fikk litt hvile, Sami Khedira var tilbake i kamptroppen, og både Miralem Pjanic og Blaise Matuidi ble byttet av underveis.

 

Spillerbørs:

Szczesny: Leverer en briljant redning på 1-0, og kan ikke lastes på målet. Ellers trygg med ball, og flink til å fange innlegg. 7,5.

Cancelo: Godkjent pluss på Cancelo idag. En kamp litt på det jevne, der han ikke er dårlig, men heller ikke får vist ordentlig hva han er god for. 7.

Bonucci: Slipper litt i markeringen ved enkelte anledninger, og slurver litt i pasningsspillet. 6.

Benatia: En stopperbauta! Redder muligens seieren med en rå blokk på tampen, og er stor i duellspillet ellers! 8 BB.

De Sciglio: Hemmes litt av å spille på feil side, og spiller stort sett på det trygge. De fleste farlighetene skapes imidlertid på hans side, og Srna fikk slå noen gode innlegg. 6.

Bentancur: Har virkelig grepet mulighetene han har fått, og leverer en ny veldig god kamp! Serverer Dybala på 1-0, spiller klokt, og er aktiv over hele banen. Kunne scoret sent i oppgjøret, men avlsutter utenfor. 8.

Pjanic: En litt stille kamp. Får spillet til å flyte, men setter ikke helt sitt preg på oppgjøret. 6,5.

Matuidi: Løper veldig mye, og gjør sitt for å plage gjestene. Slurver litt med ball, men alt i alt godkjent av verdensmesteren. 7.

Costa: Gjør en del bra i den omgangen han får, selv om han ikke får vist alt han kan når Juve slurver og presses bakover. Serverer innlegget Bradaric styrer i eget nett. 7.

Dybala: Setter inn 1-0 på strålende vis før minuttet er spilt, før han forsvinner litt i takt med Juves slurv. Hever seg i andre, og sender gjennom Ronaldo på 3-1. 7,5.

Ronaldo: Ingen mål, men nære ved flere anledninger. Nærmest kom han da stanga sto i veien fra spiss vinkel. Serverer uselvisk Cuadrado på 3-1, og noterer en målgivende. 7,5.

 

Cuadrado: En litt typisk Cuadrado kamp. Mange feilvalg, noen farlige ballmist, viser noen deilige tekniske detaljer, og punkterer oppgjøret på tampen. 7.

Sandro: Kommer inn som sentral midtbane, og greier seg fint. 6,5.

Barzagli: IG.