Seier i Skottland


Skrevet av Morten Asplin Gauslaa
Tirsdag 12. februar 2013 kl. 23:21

En tøff kamp endte opp på best mulig vis når Matri, Marchisio og Vucinic sørget for 0-3 på Celtic Park og dermed et godt utgangspunkt før returen i Torino. Neil Lennons gutter var kanskje det beste laget i store deler av kampen, men et usedvanlig effektivt Juventus var nok til å drepe åttendelsfinalen allerede i første kamp.

JUVENTUS (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (Padion ’69); Matri (Pogba ’80), Vucinic (Anelka ’86)

Celtic (4-5-1): Forster; Lustig (Matthews ’58), Wilson, Ambrose, Izaguirre; Brown (Kayal ’80), Forrest, Mulgrave, Wanyama, Commons (Watts ’73); Hooper

En fullsatt Celtic Park ga en flott ramme idet spillerne trampet inn til lyden av Champions League-hymnen. Juventus stilte med tilnærmet toppet lag, og kun skadede Chiellini og en utslitt Asamoah manglet av klare startkandidater. Og det skulle ikke gå lang tid før bortelaget skulle slippe jubelen løs. En pasning i bakrom mot Matri ble noe klønete sluppet gjennom av Celtics bakre menn og Matri kunne med en følsom touch trille inn 0-1. Ballen ble riktig nok klarert og selv om Marchisio banket inn returen viste det seg at ballen allerede var over linjen og Matri ble tilkjent målet.

Celtic lot seg ikke krepere av den grunn og anført av et voldsomt press over hele banen tok de straks tak i kampen. En god mulighet fikk riktig nok Marchisio til å øke ledelsen kun minutter senere, men innlegget til Peluso var dessverre kun millimetre fra å være perfekt og avslutningen gikk utenfor mål.

Derfra og ut var det lite gjestene fra Italia hadde å by på foran Forsters bur. De grønne og hvite hadde sine muligheter, men Buffon kunne stort sett fange ballen trygt i alle ti. Et brassespark fra Commons, og noen småskumle hjørnespark var ikke nok. Juventus gikk til pause med en noe ufortjent ledelse og kunne puste lettet ut.

Pause, 0-1.

Den andre omgangen startet der den første slapp med et velorganisert og tøft press fra vertene. En svak heading fra Ambrose klarte ikke å overliste Buffon og hjemmefansen slet med å se hvor målet skulle komme fra. Klokken tikket Juventus vei, og som om ikke det var nok rullet de opp et flott angrep på en av få presise visitter fremover. Matri fant til slutt Marchisio med en fin flikk, og sistnevnte gjorde ingenting feil da han enkelt vendte bort Matthews og løftet inn 0-2 i nærmeste hjørnet.

Få minutter senere var det nok en gang store rom i de bakre rekker hos Celtic. Ambrose som hadde hatt en uheldig dag bakerst mistet ballen på vel 30 meter. Marchisio fant Vucinic som alene med Forster trillet inn dagens tredje for de sorte fra Torino. Lekende sifre på en middelmådig dag ga hjemmesupporterne en vond smak i munnen.

Anelka kom inn i sluttminuttene til sin debut for Den Gamle Dame, og viste prov på gode ferdigheter etter et halvår i Kina, uten at det ble tellende resultat ut av det. Conte kunne slippe jubelen løs og takke et svært effektivt Juventus for en perfekt start på vårens vakreste eventyr, Champions League.

Slutt, 0-3.

Spillerne og Conte kan med andre ord smile bredt i kveld, i det som etter all sannsynlighet sikret avansement. Returkampen skal riktig nok spilles, og det Celtic viste på eget gress i dag var langt derifra svakt. Tre mål i sekken er nok tungt og svelge, og smaker destod bedre for Bonucci & co.

Nå venter Roma i Roma på lørdag, når Juventus jager videre mot lo Scudetto på italienske marker.

Takk for i kveld, FORZA JUVE!