- Jeg mistet håpet


Skrevet av Simen Nordeide
Torsdag 26. juli 2012 kl. 19:17

Da Sebastian Giovinco forlot Juventus til fordel for Parma sommeren 2010, fryktet han at han aldri skulle få spille for barndomsklubben igjen.

Etter to sesonger med lite spilletid i Juventus, ble Sebastian Giovinco lånt ut til Parma sommeren 2010. Parma sikret seg også en opsjon på å kjøpe 50 % av kontrakten til La Formica Atomica, noe de naturligvis gjorde.

Denne sommeren ble han imidlertid hentet tilbake til Juventus, etter to gode sesonger for Parma. Juventus bladde opp €11m for den resterende halvdelen, og spilleren selv innrømmet til Tuttosport at han fryktet han aldri skulle få muligheten til å spille for Juventus igjen.

“Jeg sa mye dumt etter at jeg forlot Juventus for to år siden, men det var fordi jeg var redd. Jeg hadde mistet håpet og trodde jeg aldri skulle få spille for Juventus igjen. Jeg mistet håpet, men jeg sluttet aldri å jobbe hardt. I løpet av våren begynte jeg å tro på at jeg skulle få en sjanse til, og troen ble bare sterkere etterhvert som tiden gikk. Jeg hørte skryt fra Antonio Conte, og jeg visste det lå noe konkret i luften,” uttalte han til Tuttosport i går, etter sin første trening på Vinovo på nærmere to år.

“Nå er jeg hjemme, på alle mulige måter. Torino er min by. Her har jeg familien min, og ikke minst klubben min. Det er noe helt spesielt å kunne spille for en klubb i hjembyen din, spesielt ettersom at det er en av de største klubbene i verden.”

“De siste sesongene har jeg fått spille fast, og jeg har lært mye og vokst som spiller. Juventus vil se en annen Sebastian enn den som forlot klubben for to år siden. Jeg har forbedret styrkene mine, er mer solid og har viljen til å forbedre meg ytterligere.”

Under Giovincos tidligere sesonger i Juventus, slet han med å finne sin plass på banen. Under Ranieri ble han mest brukt på kanten i 4-4-2, og under Ferrara fikk han sporadisk tillit som trequartista og som ving.

“Jeg liker meg best i angrep. Det er der jeg ble brukt i Parma, og forrige sesong scoret jeg 15 mål. Jeg mener selv jeg er en angriper. Nå ønsker jeg å vinne noe, og endelig kunne løfte et trofé i været. Jeg har sagt det til Andrea Pirlo, at han må hjelpe meg med å nå drømmen min. Han er eksepsjonell, han mister aldri roen. Conte er også like oppsatt på å vinne som det jeg er.”

Torino-gutten ble lenge sett på som Del Pieros arvtaker i Juventus, og det var dermed uunngåelig at han skulle få spørsmål om å ta over drakten til legenden.

“Klubben og treneren vil bestemme. Jeg vil være fornøyd med deres avgjørelse, uansett hvem som måtte få den. For å være ærlig, så har jeg faktisk bedt om å få draktnummer tolv. Det er et tall jeg liker.”

Giovinco forventes å få spilletid i lørdagens oppgjør mot Hertha Berlin. Kampen spilles i Berlin, og starter 15.15.