Trofeo TIM


Skrevet av Morten Asplin Gauslaa
Lørdag 21. juli 2012 kl. 19:04

Som de fleste kanskje har fått med seg spiller Juventus, ilag med Inter og Milan, på sedvanlige vis Trofeo TIM i kveld som et ledd i oppkjøringen foran en ny sesong. En miniturnering som har pågått helt siden årtusenskiftet på sommerstid.

Det hele foregår slik at vinneren er den som har kapret flest poeng etter tre kamper á 45 minutter, hvor alle møter alle. Ved uavgjort etter fulltid blir det hele avgjort ved straffesparkkonkurranse hvor vinner tar med seg to poeng, og ikke tre som man selvsagt gjør ved seier etter ordinær tid.

Juventus stiller ilag med sine konkurrenter en veldig urutinert og ung tropp hvor flere førstelagsspillere ikke er tatt med grunnet forlenget ferie etter EM blant annet. Likevel kan dette gi en aldri så liten mulighet til å se våre nye spillere i aksjon, selvsagt krydret av en rekke spennende unggutter.

Turneringen foregår i Bari på San Nicola slik den har hatt for vane å gjøre de seneste årene, og Inter er kongene av denne nokså uvesentlige pokalen. Med hele syv seire har Nerazzurri tatt med seg tittelen hjem flest ganger.

TIDLIGERE VINNERE:
2001: Milan
2002: Inter
2003: Inter
2004: Inter
2005: Inter
2006: Milan
2007: Inter
2008: Milan
2009: Juventus
2010: Inter
2011: Inter

Kampene sendes merkelig nok ikke på norske tv-kanaler, men heldigvis burde det dog være mulig å finne en nettside som streamer kampene.

Juventus starter ballet mot Inter klokken 20.45, hvor taperen møter Milan i neste kamp klokken 22. Det hele avsluttes med vinneren av den første kampen mot Milan klokken 23.10, og en vinner burde dermed være kåret like før midnatt en gang.