22 Asamoah


Skrevet av Eirik Amb Nysveen
Tirsdag 3. juli 2012 kl. 03:51

Etter flere gode sesonger i Udinese, ble Asamoah etter hvert en ettertraktet mann, og linket til flere av verdens største klubber. Juventus trakk det lengste strået, og Asamoah ble sommeren 2012 Juventusspiller.

Navn: Kwadwo Asamoah
Født: 9. desember 1988
Posisjon: Midtbanespiller
Nasjonalitet: Ghanesisk
Tidligere klubber: Liberty, Bellinzona, Torino, Udinese

Den hardtarbeidende midtbanespilleren startet sin profesjonelle karriere i hjemlandet Ghana, og klubben Liberty. Hit kom han 18 år gammel fra Kaaseman hvor han hadde tilbrakt de tidligere ungdomsårene. Hans første og eneste sesong for Liberty inneholdt ikke veldig mange A-lagskamper, men allikevel nok til at den sveitsiske klubben Bellinzona valgte å hente han ett år senere. Herfra gikk det videre på lån til Italia, først Torino og så Udinese.

Det var først da Udinese hentet han permanent sommeren 2009 at Asamoah virkelig skulle slå gjennom. Han ble en viktig brikke på Udineses midtbane, og det samme for landslaget. Under VM i Sør-Afrika spilte han samtlige kamper for hjemlandet og fikk med seg en assist i kampen mot USA. Etter oppvisningen både i Afrikamesterskapet og VM i 2010, ble Asamoah kåret til den mest lovende spilleren på det afrikanske kontinentet.

Etter tre solide sesonger i Udinese med om lag 30 kamper hvert år blir Asamoah nå en del av Juventus sin midtbane. Her vil han komme som alternativ i alle sentrale posisjoner, og vil tilføre en bredde som kan bli avgjørende for en klubb som skal kjempe både i Champions League og Serie A.

Sommeren 2012 kjøpte Juventus 50 % av Asamoahs kontrakt for €9m, og sommeren etter ble de resterende 50 % kjøpt ut for samme sum.